Ημιτελής παραμένει η επέκταση του Νοσοκομείου

Εκτύπωση

Ημιτελής παραμένει η επέκταση του Νοσοκομείου


1/2/10
της Γιώτας Μαστάθη

Τα έργα για την επέκταση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου έχουν σταματήσει προ μηνών, με αποτέλεσμα το κλίμα του υπάρχοντος νοσοκομείου να δείχνει ασφυκτικό.

Ο υπεύθυνος εργολάβος έχει καταγγείλει τη σύμβαση του έργου, πριν από καιρό, ισχυριζόμενος πως η ΔΕΠΑΝΟΜ του χρωστά 710 χιλιάδες ευρώ, για τις ήδη περατωμένες εργασίες, η οποίες δεν προβλέπονταν στη σύμβαση.

Η αρχική σύμβαση με τη ΔΕΠΑΝΟΜ δεν προέβλεπε επιμέρους εργασίες καθώς και χρήση ακριβότερων υλικών. Στη συνέχεια βέβαια εγκρίθηκαν αλλά τα χρήματα δεν δόθηκαν ποτέ στον εργολάβο.

Στην παρούσα περίπτωση ο εργολάβος ζητά ακόμη 400 χιλιάδες ευρώ για την ολοκλήρωση του έργου, για να πραγματοποιηθούν δηλαδή απαιτούμενες εργασίες όπως η ράμπα και κάποιες αποθήκες δεξαμενής νερού, ώστε να παραδοθεί η επέκταση

Παρόλο που ο εργολάβος υποστηρίζει πως θα κινηθεί δικαστικά αν δεν του καταβληθούν άμεσα τα χρήματα, η ΔΕΠΑΝΟΜ συνεχίζει να μην έχει Διοίκηση και Διοικητικό Συμβούλιο από τον προηγούμενο Οκτώβριο, καθώς η νέα κυβέρνηση δεν τους έχει ορίσει ακόμη.

Το έργο επί της ουσίας καθυστερεί λοιπόν διότι δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να απευθυνθεί ο εργολάβος.

Παρόμοιο πρόβλημα διοίκησης ωστόσο, αντιμετωπίζει και το ίδιο το Νοσοκομείο, αφού δεν έχει Διοικητικό Συμβούλιο μετά το αίτημα παραίτησης που υπήρξε από πλευράς υπουργείου μετά τις εκλογές, με αποτέλεσμα να είναι σε θέση να μπορεί να διαχειριστεί μόνο ζητήματα καθημερινότητας και τίποτα άλλο.

Η καθυστέρηση της επέκτασης παρόλα αυτά, έχει δημιουργήσει πολλές αντιδράσεις από γιατρούς και εργαζόμενους του νοσοκομείου, φτάνοντας προ καιρού στο σημείο συμβολικής κατάληψης, διεκδικώντας την ολοκλήρωσή της, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το υπάρχον κτήριο και να είναι πιο αξιοπρεπείς οι συνθήκες τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους ασθενείς.


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 28 Μάι 2018

Αρθρογραφία