Εγκληματικότητα στην Κρητη...τι απαντά ο κ. Χρυσοχοϊδης

Εκτύπωση

Εγκληματικότητα στην Κρητη...τι απαντά ο κ. Χρυσοχοϊδης


29/1/10

O Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ερχετε και θα πραγματοποιήσει Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης σήμερα Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, στις 3 το μεσημέρι.

Θέμα της συνέντευξης είναι η κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας καθώς και τα συνεχή κρούσματα βίας τα οποία προκαλούν έντονο προβληματισμό και κατά καιρούς έχουν στρέψει τα βλέμματα όλων στην Κρήτη.

Παρόλα τα αλλεπάλληλα και συνεχιζόμενα προβλήματα, η αστυνομία της Κρήτης προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα συνεχή κρούσματα βίας και εγκληματικότητας, καταβάλλοντας υπερπροσπάθεια. Όμως τα αποτελέσματα δεν είναι τα επιθυμητά, μιας και τα πολύ σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν το Σώμα, δυσχεραίνουν το έργο των αστυνομικών υπαλλήλων.

Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, θέλοντας να διαπιστώσει από κοντά το μέγεθος των προβλημάτων, θα βρεθεί σήμερα στο Ηράκλειο, όπου θα έχει διαδοχικές συναντήσεις στο Αστυνομικό Μέγαρο, με τους διευθυντές των Αστυνομικών Διευθύνσεων, τους διοικητές των Υπηρεσιών, τους προέδρους και γραμματείς των Πρωτοβάθμιων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων και αργότερα στην Περιφέρεια Κρήτης με τους τοπικούς άρχοντες του νομού.
Ο υπουργός στη συνέντευξη θα ερωτηθεί για πάγια αιτήματα και πότε χρονικά αυτά θα αρχίσουν να επιλύονται.
Η έλλειψη προσωπικού, η ανάγκη για την ενίσχυση των εργαζομένων με εξοπλισμό και φυσικά οι υλικοτεχνικές υποδομές αποτελούν χρόνια προβλήματα και σίγουρα θα τεθούν επί τάπητος.


Λειψανδρία
«Η έλλειψη αστυνομικής δύναμης και η ενίσχυσή της, είναι ένα από τα διαχρονικά ζητήματα, τα οποία παραμένουν άλυτα εδώ και πολλά χρόνια. Δυσχεραίνοντας την αστυνομία στην ανταπόκριση του ρόλου της, με τα σημερινά δεδομένα βέβαια, των προβλημάτων και τις εγκληματικότητας που εμφανίζει το νησί.

Υποδομές
Ένα άλλο μεγάλο «θέμα» αποτελούν οι ανύπαρκτες υποδομές. Κτήρια που στεγάζουν τα Αστυνομικά Τμήματα τα οποία είτε είναι ανύπαρκτα, μονό στα χαρτιά δηλαδή, είτε είναι σε κατάσταση η οποία δεν χαρακτηρίζεται ικανοποιητικός χώρος εργασίας αλλά και κράτησης των κρατουμένων, έλλειψη εξοπλισμού ο οποίος αποτελεί ίσως και βασικό παράγοντα περάτωσης των καθηκόντων τους κλπ είναι βασικά προβλήματα για τις αστυνομικές αρχές της Κρήτης.

Τεράστια και άλυτα τα προβλήματα με την εγκληματικότητα σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο
Οι προσπάθειες που καταβάλλουν οι αστυνομικοί υπάλληλοι για την πάταξη της εγκληματικότητας είναι υπεράνθρωπες, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες, αναγνωρίζεται και από την ίδια την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.
Όμως τα προβλήματα του νησιού παραμένουν άλυτα, με την τοπική κοινωνία να βλέπει ότι κινδυνεύει να χάσει το την ασφάλεια, που αποτελεί βασικό αγαθό για κάθε πολίτη.
Ειδικά ο νομός μας, ο νομός  Ρεθύμνου αλλά και ο νομός Ηρακλείου αντιμετωπίζουν σοβαρά περιστατικά και εγκληματικές ενέργειες.

Τα οπλοστάσια που εντοπίζονται συχνά - πυκνά, τα συνεχή κρούσματα αρπαγής των ΑΤΜ, η πληθώρα αιματηρών περιστατικών (δολοφονίες, απόπειρες ανθρωποκτονιών κ.τ.λ.) που οφείλονται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, αλλά και σε ασήμαντες αφορμές, οι ληστείες με κινηματογραφικό τρόπο, ακόμη και οι ζωοκλοπές, αποτελούν κάποια μόνο από τα πολλά γεγονότα, που αναγκάζουν τον υπουργό να ασχοληθεί λίγο περισσότερο προς τους δύο αυτούς νομούς, σε σχέση με άλλες περιοχές της ελληνικής περιφέρειας.
Αν συνυπολογίσει κανείς σε αυτά το γεγονός ότι η Κρήτη είναι από τις πρώτες περιοχές σε κατοχή και εμπορία όπλων και αποτελεί πύλη εισόδου και εξόδου μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, διαπιστώνει πως στο νησί η κατάσταση είναι πλέον εκρηκτική.
Δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς επίσης ότι οι δύο αυτοί νομοί βρίσκονται στη «μαύρη» λίστα του υπουργείου, ο μεν νομός Ηρακλείου λόγω της προβληματικής ενδοχώρας του, ο δε νομός Ρεθύμνου, εξαιτίας της ευρύτερης περιοχής του Μυλοποτάμου και των όσων έχουν συμβεί εκεί πριν και μετά την εποχή της επιχείρησης των Ζωνιανών.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης λοιπόν στη διάρκεια της επίσκεψής του, θα πρέπει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στο κρίσιμο ερώτημα σχετικά με τα μέτρα που θα ληφθούν για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων.
Μέτρα ουσιαστικά και όχι... υποσχέσεις!Γ.Μ.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Κρήτη

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία