"Πράσινο φως" από το Υπουργείο Εσωτερικών για την CRETAN LINES

Εκτύπωση

"Πράσινο φως" από το Υπουργείο Εσωτερικών για την CRETAN LINES

  • Θετική γνωμοδότηση του Υπουργείου για τη συμμετοχή των Ο.Τ.Α. στον συνεταιρισμό της CRETAN LINES.

       29/1/10

του Βασίλη
Κασιμάτη
Ύστερα από σχετικό έγγραφο που κοινοποιήθηκε στην Τ.Ε.Δ.Κ. (Τοπική Ένωση Δήμων & Κοινοτήτων) το τμήμα Γενικής Διεύθυνσης τοπικής αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών αποφάνθηκε ότι οι ΟΤΑ δύναται να συμμετέχουν στον ναυτιλιακό συνεταιρισμό της CRETAN LINES, με μόνο προϋπόθεση να το προβλέπει το καταστατικό του εκάστοτε Δημοτικού, Νομαρχιακού ή άλλου φορέα.

Έτσι αρχικά η ΤΕΔΚ θα προβεί σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες της εφημερίδας μας, σε άμεση εκχώρηση διακοσίων χιλιάδων ευρώ με σκοπό την συμμετοχή της στην CRETAN LINES.
Και η Νομαρχία δια στόματος Νομάρχη, χθες στο «Πρωινό Δελτίο» του Μελωδία FM 102,7 έχει εγκρίνει την συμμετοχή της με ποσό εκατό χιλιάδων ευρώ.

Έτσι κατ΄ ουσίαν, αποκτά σάρκα & οστά η δέσμευση του προέδρου της ναυτιλιακής εταιρίας, Δημάρχου Αρκαδίου και προέδρου της ΤΕΔΚ κ. Μανώλη Μανωλακάκη, όπου σε προχθεσινή συνέντευξη που παραχώρησε στο «Πρωινό Δελτίο» είχε δηλώσει ότι πολύ σύντομα θα δινόταν λύση στο πρόβλημα που είχε προκύψει στην οικονομική σχέση μεταξύ των Ο.Τ.Α. και της CRETAN LINES.

1η χθες η "ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ" έβγαλε τα πρωίμια της είδησης από δημοσιογραφικές πηγές και πληροφορίες που είχαμε και σήμερα πλέον δημοσιεύουμε το έγγραφο του Υπουργείου, όπου μπορείτε να διαβάζετε στο τέλος του δημοσιεύματος.

Θυμίζουμε ότι πριν από ένα περίπου χρόνο και επί της προηγούμενης κυβέρνησης, είχε ξαφνικά & αναίτια «κλειδώσει» το εν λόγω θέμα, ενώ προκάλεσε πολλά ερωτηματικά σχετικά με το πώς νουθετήθηκε αυτή η πρακτική στο τότε Υπουργείο, εις βάρος της Cretan Lines και μόνο.

Επόμενο πλέον βήμα αναμένεται να είναι η μαζική συμμετοχή και άλλων Δήμων και διαδημοτικών επιχειρήσεων αφού φορείς όπως το Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου & αρκετοί Δήμοι, είχαν προ καιρού δεσμευτεί με την στήριξη και αγορά μεγάλων πακέτων συνεταιριστικών μερίδων της Ρεθυμνιώτικης εταιρίας.
Ένα σημαντικό λοιπόν βήμα έγινε, ένα ακόμα κάστρο έπεσε ... και το Ρεθυμνιώτικο καράβι είναι πλέον ορατό στον ... ναυτικό ορίζοντα!!

Με τσι γειές μας ...
      _____________________________________________________________

Ακολούθως το εν λόγω έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών.


  « επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 24 Μάι 2018

Αρθρογραφία