O Νομάρχης στον Μελωδία FM 102,7 ... εφ΄όλης της ύλης!

Εκτύπωση

O Νομάρχης στον Μελωδία FM 102,7 ... εφ΄όλης της ύλης!

  • Απολογισμός του Νομαρχιακού έργου για το έτος 2009
  • Εξωγενή ζητήματα συζητήθηκαν επίσης, από την θεματική ατζέντα

      29/1/10

του Βασίλη
Κασιμάτη
Συνέντευξη παραχώρησε χθες το πρωί στην εκπομπή «Πρωινό δελτίο» του «Μελωδία FM 102,7 ο Νομάρχης Ρεθύμνου κ. Γιώργης Παπαδάκης.
Εισερχόμενος στις νέες εγκαταστάσεις στην Εμμ.Παχλά 11 όπου στεγάζονται τα ΜΜΕ του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κασιμάτη, δεν παρέλειψε να αναφερθεί εγκωμιαστικά για την αναβαθμισμένη λειτουργικότητα & αρχιτεκτονική του νέου μας κτιρίου.

Ακολούθως ο Νομάρχης από το studio του «Μελωδία» έκανε εκτενή αναφορά στον Νομαρχιακό Απολογισμό του έργου για το έτος 2009, ενώ σε παράλληλο χρόνο επικεντρώθηκε η κουβέντα σε εξωγενή θέματα όπως:

  • την Ακτοπλοϊκή σύνδεση του Νομού με το πρώτο λιμάνι της χώρας
  • την κατασκευή του Αμαριώτικου δρόμου
  • το «απαράδεκτο», όπως το χαρακτήρισε «πάγωμα» της παράδοσης, της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου από την ΔΕΠΑΝΟΜ
  • την συμμετοχή της Νομαρχίας στην λειτουργική βελτίωση του Αστυνομικού μεγάρου
  • το διαμετακομιστικό λιμάνι του Νότου
  • την πορεία του ΟΑΔΥΚ και τα σχέδια για το νέο φράγμα του Πλατύ Ποταμού
  • την τουριστική προβολή του Νομού και τα έργα που έχουν ήδη γίνει σε αυτό το τόσο σημαντικό για την τοπική οικονομία όπως είπε, τομέα
  • και τέλος την πρόταση για νέα Εφετειακή έδρα στο Ρέθυμνου, όπου όπως είπε, δεν θεωρεί πρώτη προτεραιότητα για το Νομό αφού πρωτίστως κατά τον ίδιο προέχει η αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων δικαστικών υπηρεσιών για την καλύτερη αντιμετώπιση του δικονομικού όγκου.

Σε ένα άκρως φιλικό επίπεδο ο κ. Παπαδάκης, ευχάριστος όπως πάντα και με αρκετή διάθεση χιούμορ, έδωσε το προσωπικό του στίγμα για τα έργα που αναμένεται να υλοποιηθούν το 2010, αφού τόνισε ότι η Νομαρχιακή αρχή θα συνεχίσει με την ίδια δύναμη και αποφασιστικότητα να εκτελεί τις λαϊκές εντολές.

Ακτοπλοϊκή σύνδεση - CRETAN LINES

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ναυτιλιακή Ρεθυμνιώτικη εταιρία Cretan Lines, με την οποία το Νομαρχιακό συμβούλιο έχει θέσει εις διάθεση το ποσό των 100.000 ευρώ προς ενίσχυση του ταμείο της.

Απηύθυνε μάλιστα πρόσκληση σε όλους τους Ρεθυμνιώτες και κυρίως τους ενδιαφερόμενους επενδυτές να στηρίξουν την CRETAN LINES και το έργο της αφού είναι ξεκάθαρο ότι καλείται να φέρει την εξυγίανση στην ακτοπλοϊκή απομόνωση του Νομού μας.

"Ζώνη των 800"

Ακολούθως η συζήτηση οδηγήθηκε και στην «Ζώνη των 800», όπου κατά την γνώμη του, ως ανώτατος θεσμικός άρχοντας του τόπου μας, είπε ότι το θέμα έχει ξεκαθαρίσει, θεωρείται δε λήξαν και όσες ενέργειες γίνονται από άλλους Νομούς εις βάρος της πρόσφατης Νομοθετικής ρύθμισης που έφερε την προ μηνών λύση, είναι ενέργειες που σαφέστατα δεν πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη.
Κάλεσε τους τόσο τους Ρεθυμνιώτες ενδιαφερόμενους αγοραστές, όσο και τους κατασκευαστές, να προχωρήσουν απερίσπαστοι στην οικοδομική ανάπτυξη και πορεία, αφού έτσι και αλλιώς η «οικοδομική δραστηριότητα» αποτελεί και μια από τις βασικότερες μορφές οικονομικής ανάπτυξης και στήριξης του Νομού Ρεθύμνης καθώς και όλων των άλλων Νομών της χώρας

Η συνέντευξη, της οποία η διάρκεια ξεπέρασε τις μία ώρα και είκοσι λεπτά, ολοκληρώθηκε με το πέρας της εκπομπής αφού εξάντλησε όλο τον ραδιοφωνικό χρόνο που είχαμε στην διάθεσή μας, έπειτα από την άφιξη του Νομάρχη στο Studio.

Επίλογος

Αφού μας ευχαρίστησε για την πολύτιμη όπως την χαρακτήρισε δημοσιογραφική προσφορά μας στα δρώμενα του Ρεθύμνου και αφού δεν παρέλειψε να κάνει ιδιαίτερη μνεία στην ανοδική πορεία που έχει ο Δ.Ο.Κ. ακολούθως μας παρέδωσε και τα δώρα της Νομαρχίας, «καλούδια» που αφορούσαν το εντυπωσιακό οπτικοακουστικό υλικό της τουριστικής Νομαρχιακής επιτροπής.

Με την σειρά μας ευχαριστήσαμε τον Νομάρχη κ. Γιώργη Παπαδάκη για την τόσο ουσιαστική συζήτηση που είχαμε την τύχη να αναπτύξουμε σήμερα.
Του ευχηθήκαμε καλή πορεία στον εναπομείναντα έργο του για το 2010, αφού αναμένεται και ενόψει των διοικητικών αλλαγών & μεταρρυθμίσεων του νέου σχεδίου «Καλλικράτης» να είναι ... ο «Τελευταίος των Μοϊκανών», δηλαδή ο τελευταίος αιρετός Νομάρχης Ρεθύμνου.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Σάββατο, 26 Μάι 2018

Αρθρογραφία