ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ - Π.Φ.Σ.: ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΥΟ ΜΗΝΩΝ

Εκτύπωση

ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ - Π.Φ.Σ.: ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΥΟ ΜΗΝΩΝ


 

28/1/2010

Μετάθεση των κινητοποιήσεων μέχρι τα τέλη του ερχόμενου μήνα, αποφάσισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος , μετά την συνάντηση που είχε το προεδρείο του, με την Υπουργό Υγείας κ. Ξενογιαννακοπούλου η οποία εξέφρασε  την πρόθεση της να εξοφληθούν  συνταγές άλλων δύο μηνών ,  τον Φεβρουάριο.

 

Σημειωτέων  ότι ήδη έχουν κατατεθεί τα χρήματα για την εξόφληση των προηγουμένων δύο μηνών.

 

Ο Π.Φ.Σ. με εγκύκλιό του ζήτησε από τους φαρμακοποιούς στους 54 συλλόγους της χώρας ,την μετάθεση της αναστολής της επί πίστωση χορήγησης φαρμάκων, την 1η Μαρτίου.

 

Στην συνάντηση  ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Δημήτρης Βαγιωνάς τόνισε για μια ακόμη φορά  ότι «το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών  είναι οριακό για την επιβίωση τους» και υπογράμμισε την πλήρη αντίθεση τους στο ενδεχόμενο μείωσης του με οποιανδήποτε τρόπο. Η Υπουργός άκουσε τις θέσεις του Π.Φ.Σ. δείχνοντας κατανόηση για την προσφορά των Φαρμακοποιών στους ασφαλισμένους και την κοινωνική ασφάλιση γενικότερα.


Ακόμη ο Π.Φ.Σ.   παρουσίασε σειρά προτάσεων και επιχειρημάτων  για τα θέματα που αφορούν το φάρμακο, με στόχο τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης
«Οι φαρμακοποιοί ενδιαφέρονται για την υγεία των ασφαλιστικών ταμείων και την ορθή φαρμακευτική περίθαλψη αφού η κατάρρευση τους θα σημάνει και την καταστροφή του φαρμάκου» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κος  Βαγιωνάς.

« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 25 Απρ 2018

Αρθρογραφία