Απονομή τιμητικής διάκρισης στον Πρόεδρο της ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ

Εκτύπωση

Απονομή τιμητικής διάκρισης στον Πρόεδρο της ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ

 

  • Ο κ. Στυλιανός Παλάσσαρος τιμήθηκε για την προσφορά και το έργο στην ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ

28/1/2010

της Μόνικας Ζουγανέλη

Στα πλαίσια της εορταστικής περιόδου για την κοπή της πίτας του Πνευματικού Ιδρύματος «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» καθώς επίσης και της ετήσιας γενικής συνελεύσεως της ομοσπονδίας, που πραγματοποιήθηκε στις 24/01/2010 στο αμφιθέατρο του ιδρύματος απονεμήθηκε τιμητική διάκριση από την Ομοσπονδία Σωματείων Αποκορώνου Χανίων και του Συλλόγου Φρεδιανών Αττικής ,στον Πρόεδρο της Κρητικής Εστίας, κ. Στυλιανό Παλάσσαρο για την πολυετή εποικοδομητική προσφορά του.


Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Αποκορώνου κ. Γιάννης Τερεζάκης, κατά την απονομή της τιμητικής διάκρισης στον κ. Στέλιο Παλάσσαρο, Πρόεδρο της Κρητικής Εστίας σημείωσε: "Σε μια εποχή συνεχών ανακατατάξεων και ανεξέλεγκτης παγκοσμιοποίησης προσφορές τέτοιου επιπέδου και ιδιαίτερες ιδιωτικές πρωτοβουλίες θα πρέπει να προβάλλονται, να αξιολογούνται και να τιμούνται ανάλογα. Μετά από μία εποχή περιπετειώδους διοίκησης, η Κρητική Εστία, στο πρόσωπο του τιμώμενου, βρήκε τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση.

 

Η δραστηριότητα του, το μεράκι και το φιλότιμό του επανέφεραν την τάξη, την ηρεμία και την αναβάθμιση στην ποιότητα λειτουργίας του Ιδρύματος. Στην τελευταία ολοκληρωτική ανακαίνιση ο Στέλιος Παλάσσαρος κατέθεσε εκτός από την ανιδιοτελή οικονομική προσφορά του, το γούστο, την τεχνογνωσία, την Κρητική λεβεντιά αλλά παράλληλα και το ήθος που τον διακρίνει και έφερε το οικοδόμημα, Κρητική Εστία στην περικαλλή και σύγχρονη λειτουργική θέση, ένα έργο που βλέπουμε, χαιρόμαστε και καμαρώνουμε.

 

Στο πρόσωπο του τιμώμενου καλού Σαμαρείτη τιμούμε την Κρητική φιλανθρωπία, υπευθυνότητα, ανιδιοτελή προσφορά, το Κρητικό ανάστημα και την Κρητική λεβεντιά που από ότι φαίνεται δε θα πάψει να υπάρχει και να προβάλλει η Κρήτη. Η Κρήτη και ο τόπος μας στις δύσκολες μέρες που έρχονται, δεν έχουν ανάγκη άλλο από έξυπνους αλλά από ευαίσθητους. Από ό,τι γνωρίζω ο κ. Στέλιος Παλάσσαρος, αυτός ο λεβέντης κρητίκαρος δεν αρέσκεται σε πολλά προσωπικά παινέματα, δεν είναι όπως προηγουμένως είπα, του ήθους του. Η τιμή στο πρόσωπό του θεωρώ ότι είναι τιμή και για την Ομοσπονδία μας, ευχόμενοι η Κρητική Εστία στην πορεία της να βρει άξιους αντικαταστάτες συνεχιστές στη θέση του τιμώμενου όποτε αυτός το αποφασίσει.

 

Με αυτά τα λίγα λόγια σε αυτή τη λιτή μας μάζωξη, τον τιμούμε με ιδιαίτερη χαρά και σεβασμό για την προσφορά του".

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν και τα υπόλοιπα εξής:
  • Επίδοση τιμητικών διπλωμάτων του Συλλόγου Φρεδιανών στα Φρεδιανάκια που πέτυχαν στις ανώτερες και ανώτατες Σχολές το 2009,
  • Μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από το συγκρότημα του λυράρη Γιάννη Κακουδάκη και το χορευτικό του Συλλόγου Φρεδιανών και
  • Κρητικό κέρασμα.

Όπως κάθε χρόνο τις Βασιλόπιττες ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός, βοηθούμενος από τον Αρμενιανής καταγωγής παπά-Μανώλη Καβρουλάκη.
 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Ν.Δ. Χανίων κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο τ. Αντινομάρχης Αθηνών και πολιτευτής ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Καστρινάκης, ο Δήμαρχος Φρε κ. Νίκος Γιαννούλης, ο πρώην Δήμαρχος Σιάτιστας και εκλεκτός φίλος των Αποκορωνιωτών κ. Γιάννης Νάκος, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων κ. Μανώλης Πατεράκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Επιστημόνων και τ. πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αποκορώνου κ. Σταύρος Ζερβουδάκης, οι επίτιμοι πρόεδροι της Ομοσπονδίας Αποκορώνου κ. Δημοσθένης Βλαχάκης και κ. Γιάννης Λεντάρης, ο τ. πρόεδρος Γιώργος Γιακουμινάκης, η πρόεδρος του Συνδέσμου Γυναικών Χανίων κα Στέλλα Συμβουλάκη-Κουρή, ο διακεκριμένος Αποκορωνιώτης ποιητής και λογοτέχνης κ. Γιάννης Σηφάκης, εκπρόσωποι των Κρητικών εφημερίδων Αθηνών και τέλος πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. των Συλλόγων του Αποκόρωνα και άλλων συλλόγων.


Τα παιδιά που τιμήθηκαν για την εισαγωγή τους σε ανώτατες και ανώτερες σχολές ήταν τα ακόλουθα:


- Αρτσιδάκη Χαρίκλεια, του Ιωάννη και της Ισμήνης Ν. Στυλιανακάκη, Τμήμα πολιτικής επιστήμης Ρεθύμνου.
- Κακουράκη Ελένη του Γεωργίου και της Σμάγδης Στυλιανακάκη, ΤΕΙ Δομικών έργων Ηρακλείου.
- Κανουπάκης Γεώργιος του Χαρίλαου και της Αναστασίας, Τμήμα Φυσικής Κρήτης.
- Μακριδάκη Κωνσταντίνα του Εμμανουήλ και της Κατερίνας,Τμήμα πληροφορικής Οικονομικού Αθήνας.
- Μακριδάκη Μαρία του Γεωργίου και της Δήμητρας, Νομική Κομοτηνής - Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης.
- Μαυρεδάκη Καλλιόπη του Μιχαήλ και της Αικατερίνης Κ. Γιακουμινάκη, ΤΕΙ Αθήνας - Τμήμα Ιατρικών εργαστηρίων.
- Μουρτζανού Αικατερίνη του Μιχαήλ και της Παγώνας Τριπολιτάκη, Ιστορία - αρχαιολογία Ρεθύμνου.
- Μοραΐτη Σοφία του Νικολάου και της Αριάδνης Τριπολοτάκη, Δημοσιογραφία και πληροφορική Πύλου.
- Ραπάϊ Κοσμάς του Περικλή και της Βαρβάρας, τμήμα μηχανολογίας ΤΕΙ Ηρακλείου.
- Ρουμπεδάκης Τρύφωνας του Χαραλάμπου και της Κατερίνας Κ. Θωμαδάκη, Μηχανολόγων - Μηχανικών Ε.Μ.Π..
- Σταμπεδάκης Παντελής του Γεωργίου και τής Αδαμαντίας Σπαντιδάκη, Τμήμα Λογιστικής ΤΕΙ Ηρακλείου.
- Στυλιανακάκης Ανδρέας του Ιωάννη και της Αργυρώς, Χημικό Κρήτης.
 

Οι πρόεδροι της Ομοσπονδίας Σωματείων Αποκορώνου κ. Γιάννης Τερεζάκης και του Συλλόγου Φρεδιανών «η Ευαγγελίστρια» κ. Μανώλης Μακριδάκης, δέχθηκαν τα συγχαρητήρια των επισήμων και των παρευρισκομένων για την άψογη διοργάνωση της όλης εκδήλωσης.


 


« επιστροφή στη κατηγορία Πολιτισμός

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία