ΤΖΩΝ ΠΡΙΣΛΕΫ «Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ» στο Ρέθυμνο

Εκτύπωση

ΤΖΩΝ  ΠΡΙΣΛΕΫ «Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ»

  • Στο Ρέθυμνο   29 και 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010

 

28/1/10
Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης στα πλαίσια της πρώτης θεατρικής παραγωγής της περιόδου 2009-2010 θα παρουσιάσει το έργο «Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ» του Τζων Πρίσλεϋ στο ΡΕΘΥΜΝΟ στην αίθουσα «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» Παρασκευή 29/1, ώρα 21:00 και Σάββατο 30/1, ώρα 21:00

ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ

Τιμή εισιτηρίου: 15  και 10 ευρώ (φοιτητικό-μαθητικό-πολυτεκνικό)

ΕΝΑΡΞΗ ΤΑΜΕΙΟΥ: Δύο ώρες πριν από κάθε παράσταση

 

Η μετάφραση είναι της Ζωής Ρηγοπούλου, η σκηνοθεσία του Μανούσου Μανουσάκη, τα σκηνικά-κοστούμια της Βάλιας Μαργαρίτη, η μουσική του Μανώλη Μανουσάκη, οι φωτισμοί του Παντελή Πετράκη. Βοηθός σκηνοθέτη Σοφία Χαλαζιά.

Παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί: Αλέξης Σταυράκης (Άρθουρ Μπέρλινγκ), Αγάπη Μανουρά (Σύμπιλ Μπέρλινγκ), Δημήτρης Αγοράς (Επιθεωρητής Γκουλ), Δημήτρης Τσιλιφώνης (Τζέραλντ Κροφτ), Βλάσης Πασιούδης (Έρικ Μπέρλινγκ), Στέλα Ερμή (Σήλα Μπέρλινγκ), Σοφία Χαλαζιά (Έντνα).

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Μια Μεγαλοαστική Οικογένεια στην Επαρχιακή Αγγλία. Η Οικογένεια Μπέρλινγκ. Πατέρας αυθεντικός Άγγλος βιομήχανος, στυγνός πλουτοκράτης, κλασικός εργοδότης με πλήρη ταξική συνείδηση της ταξικής του αποστολής.
Κοσμοπολίτης, φιλόδοξος και άνθρωπος του συμφέροντος και του Βρετανικού Κατεστημένου.

Η σύζυγός του Συμπιλ, μια ήπιων τόνων Αγγλίδα σύζυγος Αστικής οικογένειας, των σαλονιών, των συλλόγων εποχής, των "φιλανθρωπικών" συγκεντρώσεων. Η Κόρη τους Σήλα, μια γλυκύτατη νεαρή Αγγλίδα, κακομαθημένη μάλλον αλλά Όχι φθαρμένη, με ψηλό δείκτη Κοινωνικών αντανακλαστικών και ευαισθησιών, διατηρεί ανέπαφη την αγνότητά της και τον ανθρωπισμό της πνιγμένη στο βαρύ Αστικό περιβάλλον.

Ο Αδελφός της Έρικ, ένα κλασικό πλουσιόπαιδο ρεμάλι του στυλ "τα έχω όλα και κάνω ότι γουστάρω...", με εμφανείς τάσεις αλκοολισμού και ο Αρραβωνιαστικός της Σήλα, ο Τζέραλντ Κροφτ, γνήσιο τέκνο και αυτό Μεγαλοαστικής οικογένειας.

Καταλύτης στη ζωή τους και στις απόψεις τους, ένας ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ.

Ένα έργο που μιλά για την ευθύνη και την ανευθυνότητα. Τέτοια στοιχεία υπάρχουν άραγε σήμερα...

«Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ» θεωρείται το καλύτερο έργο του Τζων Πρίσλεϋ και εκείνο με την παγκόσμια θεατρική επιτυχία καθώς ανεβαίνει έκτοτε σε όλες τις αίθουσες του κόσμου μέχρι σήμερα. Πρεμιέρα έγινε το 1946 στο Λονδίνο, στο Old Vic αλλά η επίσημη πρώτη έγινε στη Μόσχα το 1945.

 

ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης : ΑΝΕΚ LINES

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ : www.elculture.gr

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : ΔΙΚΤΥΟ ΕΡΑ - ΜΜΕ ΚΡΗΤΗΣ
« επιστροφή στη κατηγορία Πολιτισμός

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 24 Μάι 2018

Αρθρογραφία