Γλύτωσε από τύχη και από την παρατηρητικότητα των γειτόνων της μια ηλικίωμένη

Εκτύπωση

Γλύτωσε από τύχη μια ηλικίωμένη

  • Κινδύνεψε να καεί ζωντανή στο κέντρο του Ρεθύμνου
          28/1/10


της Μόνικας
Ζουγανέλη
Μια κατάκοιτη 85χρονη γυναίκα λόγω κινητικών προβλημάτων, κινδύνεψε  προχτες το μεσημέρι να καεί ζωντανή, όταν ξέσπασε φωτιά με πιθανή αιτία, ένα ξεχασμένο αναμμένο "μάτι κουζίνας" στο διαμέρισμα που διέμενε στο κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου, στην οδό Χαρ.Δασκαλάκη 3. 
Όπως φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία η οικιακή βοηθός που πρόσεχε την ηλικωμένη, έλειπε από το σπίτι χωρίς όμως να υπολογίσει την μεγάλη ζημιά που μπορεί να προκαλέσει ένα τέτοιο μοιραίο λάθος
 

Οι άνδρες της Π.Υ. έφτασαν στο σημείο με ένα όχημα και αφού έσπασαν την πόρτα του διαμερίσματος  με πολύ γρήγορες κινήσεις κατάφεραν να απεγκλωβίσουν σώα και αβλαβή την ηλικιωμένη.

Ο Προϊστάμενος του Ανακριτικού της Π.Υ. Υποπυραγός κ. Δημήτρης Δρυγιαννάκης μιλώντας στην Ρεθεμνιώτικη Αγορά και στον δημοσιογράφο Βασίλη Κασιμάτη ανέφερε για το περιστατικό τα εξής:

"...Περί ώρας 12.20 μεσημβρινής η υπηρεσία μας έλαβε κλήση από ενοίκους της πολυκατοικίας που διέμενε η ηλικιωμένη γυναίκα. Οι ένοικοι μας ανέφεραν ότι διαπίστωσαν δυνατή οσμή "καμένου" & είδαν καπνό να βγαίνει από την ισόγεια κατοικία της άτυχης γυναίκας. Άμεσα έσπευσε στο σημείο, 2 οχήματα της Π.Υ. Ρεθύμνου με σκοπό τον απεγκλωβισμό της ηλικιωμένης και την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Στην συνέχεια μεταφέρθηκε με φορείο στον παρακείμενη ιδιωτική κλινική "Ασκληπειός για προοληπτικούς λόγους".

Η 85χρονη γυναίκα νοσηλεύεται ευτυχώς εκτός κινδύνου.


Ας ελπίσουμε τα «απρόσεχτα» αυτά  ατυχήματα να λάβουν κάποτε τέλος για να μην θρηνήσουμε στο μέλλον άλλα θύματα όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν.
Προανάκριση διενεργεί το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου.
« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 25 Απρ 2018

Αρθρογραφία