Αιφνίδια παραίτηση του αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης

Εκτύπωση

Αιφνίδια παραίτηση του αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης

26/1/10
 
της Γιώτας
Μαστάθη

Ο κ. Φάνης Κιτσόπουλος που μέχρι πρότινος κατείχε τη θέση του αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, παραιτήθηκε των καθηκόντων του εξαιτίας των όσων λαμβάνουν χώρα στον τομέα της Υγείας, στο ΠΑΓΝΗ και ακολούθως και στην
Ιατρική Σχολή.


Ο κ. Κιτσόπουλος έστειλε μια επεξηγηματική επιστολή, παρουσιάζοντας τους λόγους για τους οποίους, έφτασε στο σημείο της παραίτησης σε μια χρονική περίοδο που καθίσταται η ενέργεια του αυτή, πολιτική πράξη.

Η επιστολή του πρώην αντιπρύτανη αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Παραιτούμαι επειδή η οικονομική διαφάνεια και η λογοδοσία απέναντι στην κοινωνία και η τήρηση της ακαδημαϊκής διαδικασίας και του νόμου υπήρξαν πάντοτε βασικοί γνώμονες της δικής μου πορείας και το ίδιο θα ανέμενα από όλους όσους ασκούν καθοριστικά διοικητικά καθήκοντα στο Πανεπιστήμιο και το εκπροσωπούν σε θεσμικό επίπεδο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Διαβεβαιώνω ότι στόχος μου ήταν και είναι πάντοτε αποκλειστικά τα συμφέροντα του πανεπιστημίου, αφού άλλωστε κανένα προσωπικό όφελος δεν είχα από την ανιδιοτελή και ίσως και αυστηρή υπηρέτηση των συμφερόντων αυτών. Παραιτούμαι, επειδή στόχος και φιλοδοξία μου δεν είναι η "καρέκλα" και ο "τίτλος" αλλά η ανιδιοτελής υπηρέτηση των θεσμών του ελληνικού δημοσίου πανεπιστημίου, σεβόμενος τις τυπικές και καθαρές διαδικασίες. Επιστρέφω να υπηρετήσω το Πανεπιστήμιο Κρήτης μέσα από δύο μεγάλα πάθη της ζωής μου, την έρευνα και τη διδασκαλία».

Το κείμενο της εν λόγω παραίτησης κάνει σαφώς αντιληπτό ότι ο κ Κιτσόπουλος προχώρησε σε αυτή την ενέργεια για λόγους «ευθιξίας», καθώς αναφέρει εκτενώς τα πεπραγμένα του, από τη θέση του αντιπρύτανη Υποδομών και Φοιτητικής Μέριμνας, κάνοντας ακολούθως τον απολογισμό του.


Χαρακτηριστική φράση στην ανάλυση των λόγων της παραίτησης του, είναι:
«ουδείς αναντικατάστατος».

Η ανακοίνωση της πρυτανείας όσων αφορά την παραίτηση του κ. Κιτσόπουλου ήταν η εξής:
«Η πρυτανεία με λύπη της έλαβε γνώση της αιφνίδιας παραίτησης του αντιπρύτανη Υποδομών και Φοιτητικής Μέριμνας. Θεωρεί ότι το πρυτανικό σχήμα οφείλει να συνεχίσει αταλάντευτα το έργο για το οποίο έλαβε την εντολή από την πανεπιστημιακή κοινότητα, ξεπερνώντας τα άμεσα προβλήματα από τη συγκεκριμένη παραίτηση. Καλεί την πανεπιστημιακή κοινότητα σε εγρήγορση, ενότητα αλλά και αυτοκριτική σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνά το Πανεπιστήμιο Κρήτης αλλά και η κοινωνία ολόκληρη. Ακόμη, θεωρεί ότι έχει χειριστεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα θέματα του πανεπιστημίου, όπως φαίνεται και από το κείμενο της παραίτησης και καλεί οποιονδήποτε πιστεύει ότι υπάρχουν θέματα ηθικής τάξης και διαφάνειας, να προχωρήσει σε συγκεκριμένες αναφορές σε πρόσωπα και πράγματα».« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Παρασκευή, 25 Μάι 2018

Αρθρογραφία