1η Υπερχείλιση του Φράγματος Ποταμών Αμαρίου

Εκτύπωση
1η Υπερχείλιση του Φράγματος Ποταμών Αμαρίου.
 
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το έργο αφού η πλήρωση του ταμιευτήρα ολοκληρώθηκε πολλούς μήνες νωρίτερα από το προβλεπόμενο χρονικό όριο

26/1/10

της Μόνικας
Ζουγανέλη

Μπορεί οι πρόσφατες βροχοπτώσεις να μας ταλαιπώρησαν σε μεγάλο βαθμό, είχαν όμως θετικά αποτελέσματα για το Φράγμα Ποταμών Αμαρίου.
Το φράγμα υπερχείλισε, με τον ταμιευτήρα να γεμίζει με νερό, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αυτό δεν θα γινόταν πριν το τέλος του μήνα.
Τα στελέχη του ΟΑΔΥΚ με φανερή την ικανοποίησή τους για την αρτιότητα του έργου, μας αναφέρουν συγκριτικά στοιχεία με άλλα φράγματα της χώρας, που χρειάστηκαν ακόμα και 7 χρόνια για να γεμίσουν όταν το Φράγμα Ποταμών Αμαρίου χρειάστηκε μόλις 20 μήνες περίπου.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες ήταν όλοι εκεί. Παρασκευή 22/01/2010 και ώρα 18:00 το έργο ολοκληρώθηκε. Η υπερχείλιση είναι γεγονός.
Ευτυχώς δεν αντιμετωπίστηκαν προβλήματα μιας και είμαστε πλέον στην τρίτη μέρα της υπερχείλισης που θεωρείται και μέρα «ασφαλείας» για τυχόν προβλήματα. Το Φράγμα πλέον υπολογίζεται ότι φτάνει μετά την υπερχείλιση, τα 45 μέτρα ξεπερνώντας τα 22 εκατομμύρια κυβικά νερού.
Ο Ο.Α.ΔΥ.Κ. για προληπτικούς λόγους θα διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο που έχει κατασκευάσει βόρεια του φράγματος. Η διακοπή θα πραγματοποιηθεί για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί και όταν εξασφαλιστούν οι συνθήκες ασφαλούς κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών θα δοθεί στην κυκλοφορία, με την σχετική σήμανση.

Η κυκλοφορία των οχημάτων από και προς την πρώην Επαρχία Αμαρίου θα γίνεται μέσω του δρόμου από το εργοστάσιο ζωοτροφών Δ. Ιερωνυμάκη - προσωρινή παράκαμψη φράγματος - Αγ. Κυριακή - στέψη φράγματος Ποταμών - περιμετρικός δρόμος φράγματος προς Αποστόλους (τμήμα Α-πράσινο χρώμα στον συνημμένο χάρτη).

Οι υπεύθυνοι ζητούν την κατανόηση των οδηγών που διέρχονται από την περιοχή του φράγματος Ποταμών, για την όποια δυσχέρεια στην κυκλοφορία των οχημάτων τους και την ταλαιπωρία που ενδεχομένως θα υποστούν.

Εφιστούν τέλος, την προσοχή των οδηγών και την συμμόρφωση τους στις πινακίδες σήμανσης και στα μέτρα ασφαλούς κυκλοφορίας, που θα τοποθετηθούν.
« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 22 Μάι 2018

Αρθρογραφία