6η Διάλεξη:«Πως μπορώ να συνεργαστώ με τον εκπαιδευτικό του παιδιού μου;»

Εκτύπωση
Συνεχίζεται ο 3ος Κύκλος Ανοικτών Διαλέξεων

6η Διάλεξη «Πως μπορώ να συνεργαστώ με τον εκπαιδευτικό του παιδιού μου;»

Στο πλαίσιο των ανοιχτών διαλέξεων με θεματική «Εκπαίδευση και Κοινωνία» που διοργανώνεται από τον Δήμο Ρεθύμνου και της σχολής Επιστημών Αγωγής Πανεπιστημίου Κρήτης θα πραγματοποιηθεί η 6η διάλεξη με θέμα: «Πως μπορώ να συνεργαστώ με τον εκπαιδευτικό του παιδιού μου;» με ομιλητή τον Επίκουρο καθηγητή Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Β. Οικονομίδη. Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 20:30 μ.μ. στο Μουσείο Σύγχρονης τέχνης Κρήτης "Πινακοθήκη Κανακάκη" στην Παλιά Πόλη.

Καθώς γονείς και εκπαιδευτικοί είναι υπεύθυνοι για την αγωγή του παιδιού, η μεταξύ τους συνεργασία αποτελεί έναν από τους παράγοντες που επηρεάζουν σημαντικά τόσο την παιδαγωγική διαδικασία στο σχολείο όσο και την ολόπλευρη (γνωστική, κοινωνική, συναισθηματική, αισθητική, κινητική) ανάπτυξη του παιδιού.
Αν και σε θεωρητικό επίπεδο δίδεται πάντοτε έμφαση στη συνεργασία αυτή, σε επίπεδο εφαρμογής αρκετές φορές παρουσιάζονται δυσκολίες στις σχέσεις εκπαιδευτικών και γονέων και η ανάπτυξη συνεργατικών δράσεων δυσχεραίνεται και αποτυγχάνει. Στο πλαίσιο της διάλεξης αυτής θα προσεγγίσουμε τη συνεργασία εκπαιδευτικών και γονέων μέσα από την οπτική και των δύο συντελεστών.
Συγκεκριμένα, θα παρουσιάσουμε μορφές επικοινωνίας και συνεργασίας των δύο πλευρών, θέματα για τα οποία εφαρμόζεται ή ενδείκνυται η συνεργασία σε μικρότερο ή σε μεγαλύτερο βαθμό, καθώς και απόψεις εκπαιδευτικών και γονέων για την αποτελεσματικότητά της.
Παρουσιάζονται αναλυτικότερα οι κυριότερες πρακτικές συνεργασίας που εφαρμόζονται, εντοπίζονται οι δυσκολίες που προκύπτουν από την εφαρμογή τους και διατυπώνονται προτάσεις που αποσκοπούν στην αναβάθμιση της συνεργασίας γονέων και εκπαιδευτικών στο σχολείο« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 19 Μάρ 2018

Αρθρογραφία