Β.Ο.Α.Κ. Κίνδυνος / Θάνατος Έφτασε ο κόμπος στο χτένι.

Εκτύπωση

Β.Ο.Α.Κ.  Κίνδυνος / Θάνατος

Έφτασε ο κόμπος στο χτένι.

Η κατάσταση της επικινδυνότητας στον ΒΟΑΚ έχει ξεφύγει από κάθε λογική.

Του Βασίλη Κασιμάτη.

Ακούμε όλους  τους πολιτικούς μας τελευταίως  να παίρνουν θέση και να μιλούν για την αναγκαιότητα της εδώ και τώρα αναβάθμισης του Εθνικού μας οδικού δικτύου.

Τους ακούμε με προσοχή και μας πείθουν κάθε φορά ότι δεν έχουν οι ίδιοι συμμετοχή στο έγκλημα που διαπράττεται  καθημερινά και ότι πάντα φταίνε οι άλλοι.

Πότε επιτέλους θα καταλάβουν ότι πρέπει να πάψουμε να θρηνούμε αθώους και ότι πρέπει να ταξιδεύουμε εν έτη 2008 με ασφάλεια και χωρίς φόβο.

 

Στο προκείμενο

Σαββάτο 20 Δεκεμβρίου -  παραμονές  Χριστουγέννων. Κάποιοι όμως δεν θα κάνουν καλά Χριστούγεννα και θα φταίνε και πάλι οι ανάξιοι αρμόδιοι φορείς.

Ξεκινήσαμε από Ρέθυμνο για Ηράκλειο στις 09.00 και φτάσαμε με τη ψυχή στο στόμα  αισίως στις 10.30. Μια ώρα και με πολύ φόβο & άγχος. Γιατί? Μα από αυτά που συναντήσαμε στο διάβα μας.
 

 

Έβρεξε ... ! λίγο ...! Δεν έγινε κανένας πόλεμος ...!
Απλά έβρεξε λίγο!!!

Και όμως στη διαδρομή γίναμε μάρτυρες ούτε ένα, ούτε δύο - αλλά .... τεσσάρων ατυχημάτων.

Το οδόστρωμα γλιστρούσε λες και βρισκόμασταν σε παγοδρόμιο.

Τα αυτοκίνητα έστησαν τρελό χορό με σβούρες. Και όλα αυτά επειδή ... έβρεξε... λίγο!

 

Μεταξύ των ατυχούντων και ένας δικός μας, από το Ρέθυμνο.

Λίγο μετά την Αγία Πελαγία στο σημείο που αρχίζουν οι μεγάλες συνεχείς κατηφόρες για Ηράκλειο μόλις είχε ανατραπεί μια 18μετρη νταλίκα από το στόλο της γνωστής  μεταφορικής εταιρίας «Μακρυμανωλάκη». Τραυματίστηκε ο οδηγός της.

Επικοινωνήσαμε με το γραφείο τους στο Ρέθυμνο και μιλήσαμε με το κ. Μακρυμανωλάκη, ο οποίος έκανε λόγο για σχεδόν ολική καταστροφή του τεράστιου και πανάκριβου οχήματος (τράκτορα & νταλίκα) και κατεστραμμένο και το βαρύ φορτίο που μετέφερε.

Μας καθησύχασε ότι ευτυχώς ο οδηγός δε φέρει σοβαρά τραύματα και ότι είναι εκτός κινδύνου. Μιλάμε όμως για τεράστια οικονομική ζημιά για την εταιρία.
Μας ανέφερε συμπληρωματικά ότι οι μεταφορές του γίνονται από Χανιά, αλλά η ΑΝΕΚ τους άφησε και πάλι έξω και προκειμένου να μείνει το φορτίο στο Πειραιά μερικές μέρες πάλι, αποφάσισαν να ταξιδέψουν από Ηράκλειο και από τον άθλιο Ανατολικό ΒΟΑΚ με τα ήδη γνωστά αποτελέσματα.

Και όλα αυτά γιατί?

Ερωτάμε.

Γιατί κ.κ. αρμόδιοι έχουμε ακόμα αυτό το δίκτυο το οποίο μελετήθηκε πριν 40 χρόνια και εκτελέστηκε πριν από 30.

Γιατί ενώ σε όλη την Ελλάδα γίνονται τακτικότατες πλέον νέες ασφαλτοστρώσεις εντούτοις στο Κρητικό ΒΟΑΚ έχουμε παρατημένο ένα τρισάθλιο οδόστρωμα το οποίο είναι ακατάλληλο έστω και με λίγο κρύο.

Γιατί καμία Κυβέρνηση δε παίρνει την ευθύνη της υλοποίησης αυτού του τόσο σημαντικού έργου που έχει κριθεί αναγκαίο και επιτακτικό από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Μήπως ήρθε η ώρα να πάρουμε τη κατάσταση εμείς οι πολίτες στα χέρια μας.

Μήπως ήρθε η ώρα να συσταθεί μια «Κίνηση Πολιτών» για την διεκπεραίωση του ΒΟΑΚ «εδώ & τώρα» και να φροντίσει με δυναμικές κινητοποιήσεις για την  αφύπνιση της Πολιτείας από το μεγάλο λήθαργο που βρίσκεται.

Μήπως πρέπει να κλείσουμε το δρόμο κόβοντας τη Κρήτη στα δύο μερικές φορές,  διότι το πράγμα δε πάει άλλο και δε χωρεί καμιά πλέον αναβολή και καθυστέρηση.

Τα λέμε όλα αυτά γιατί  νομίζω ότι έφτασε πλέον αυτή η ώρα.
Ενας Αλέξης Γρηγορόπουλος έφτασε για να πυροδοτηθούν συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα και έξω από αυτή.
Οι Ρεθυμνιώτικες νταλίκες και τα οχήματά που ταξιδεύουν οι οικογένειές μας δε φτάνουν για απλές και ένομες κινητοποιήσεις με σκοπό επιτέλους να δραστηριοποιηθούν οι διοικούντες στη Περιφέρειά μας.
Στις 20 Ιανουαρίου αποφάσισαν τα προεδρεία των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων του νησιού να κλείσουν την Εθνική στο ύψος της Παντάνασας στο Ηράκλειο διαμαρτυρόμενοι για την πιθανή εξάλειψη του επαγγέλματος βάσει των υπάρχοντων δυσμενών οικονομικών συνθηκών.
Εμείς τι πρέπει να κάνουμε και κάτι που είναι το ιερότερο αγαθό, την ίδια τη ζωή μας!

Θεωρούμε τη δημόσια ασφάλεια το σημαντικότερο θέμα όλων.

Δεν απαξιώνουμε π.χ.  την εκτέλεση του φράγματος στο Πλατύ, ούτε τα έργα στη Πόλη μας αλλά τίποτα πιο σημαντικό από την υγεία και την ασφάλεια.

Όλα τα άλλα έρχονται δεύτερα.

 

Ε, λοιπόν κ.κ. κυβερνόντες και αντιπολιτευθέντες ... ή εσείς ή εμείς!

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία