Μ. Σκουλάκης: «Να συγκληθεί Περιφερειακό Συμβούλιο για το ΕΣΠΑ»

Εκτύπωση

 


«Σύγκληση Περιφερειακού συμβουλίου με αντικείμενο συζήτησης την υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2007 - 2013 στη Περιφέρεια Κρήτης»
  • Μ.Σκουλάκης: «Να συγκληθεί Περιφερειακό Συμβούλιο   
    για το ΕΣΠΑ»

     
    25/1/10  
Τη «σύγκληση Περιφερειακού συμβουλίου με αντικείμενο συζήτησης την υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2007 - 2013 στη Περιφέρεια Κρήτης», ζήτησε ο Βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Σκουλάκης κατά τη διάρκεια της ημερίδας που διοργάνωσε, το περασμένο Σάββατο, ο Σύνδεσμος Διπλωματούχων Οικονομικών Επιστημών Ν. Χανίων, με κεντρικό ομιλητή τον υφυπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Σ. Αρναουτάκη.

 ο κ. Μανώλης
Σκουλάκης
Παράλληλα,ο κ. Σκουλάκης αναφέρθηκε στο ζήτημα της ταχύτερης και αποτελεσματικότερης εφαρμογής του ΕΣΠΑ, συνολικού προϋπολογισμού 26 δισ. ευρώ περίπου, χαρακτηρίζοντας το ως «ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα, αν όχι το μεγαλύτερο, για τη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και με δεδομένο ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση της ΝΔ δεν "έτρεξε"  δυστυχώς το ΕΣΠΑ όπως θα έπρεπε, παραδίδοντας μας ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα με ιδιαίτερα χαμηλή απορροφητικότητα έργων που δεν ξεπερνά σε ποσοστό το 3,5%».

«Προς κατεύθυνση επιτάχυνση υλοποίησης των έργων θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, ο αναθεωρημένος Νόμος 3614/2007, που απλουστεύει και περιφερειοποιεί το διαχειριστικό πλαίσιο που διέπει τη διαχείριση του ΕΣΠΑ» προσέθεσε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

 

«Στόχος μας» ανέφερε ο κ. Σκουλάκης «είναι να αυξήσουμε την απορροφητικότητα, να αξιοποιήσουμε τους πόρους που υπάρχουν για την ανάπτυξη της χώρας μας, όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά, έτσι ώστε το ΕΣΠΑ να καταστεί κυριολεκτικά η "ατμομηχανή" της ελληνικής περιφέρειας».

 

Πέραν των παραπάνω ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε την ανάγκη «να υπάρξει επιτέλους στα Χανιά αποτελεσματική αξιοποίηση όλων τα αναπτυξιακών "εργαλείων" του Νομού, όπως τα Επιμελητήρια (Τεχνικό, Οικονομικό και Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο), οι εκπαιδευτικές και ερευνητικές δομές (Πολυτεχνείο, Α.Τ.Ε.Ι., ΜΑΙΧ, Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών, Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου, κ.α), η Αναπτυξιακή Χανίων και ο ΟΑΔΥΚ».

 

  • Μέχρι τέλος της εβδομάδας η χρηματοδότηση του ΟΑΔΥΚ με 1 εκατ. ευρώ, από το Υπ. Οικονομίας

 

Ειδικά για τον ΟΑΔΥΚ ο κ. Σκουλάκης εξέφρασε την αγωνία για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός και τις υπέρογκες οφειλές προς τρίτους, ζητώντας παράλληλα από τον παριστάμενο υφυπουργό Οικονομίας «τη χρηματοδότηση του ΟΑΔΥΚ, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη, αποτελεσματική και αποδοτική λειτουργία του» για να λάβει την άμεση απάντηση από τον κ. Αρναουτάκη πως «μέχρι το τέλος της εβδομάδας που διανύουμε, ο οργανισμός θα έχει ενισχυθεί με το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, ώστε να εξοφλήσει τους μισθούς του προσωπικού και να καλύψει τις ασφαλιστικές αλλά και άλλες του υποχρεώσεις».

 

Τέλος ο κ. Σκουλάκης δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει στο παριστάμενο υφυπουργό πως «εκκρεμεί η απάντηση του Υπουργείου στη κοινή ερώτηση των τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Ν. Χανίων για τον ΟΑΔΥΚ», σημειώνοντας πως «αναμένουμε να κατατεθούν στη Βουλή όλα
ο κ. Σταύρος
Αρναουτάκης
  τα αιτούμενα έγγραφα προκειμένου να αναδειχτούν τα πραγματικά "οικονομικά και διοικητικά"  στοιχεία, που έφεραν τον Οργανισμό στη σημερινή δυσχερή θέση»


Από τη πλευρά του ο κ. Αρναουτάκης δεσμεύτηκε πως αυτό θα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα προκειμένου να ενημερωθούν τόσο οι βουλευτές όσο και η τοπική κοινωνία.« επιστροφή στη κατηγορία Κρήτη

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 27 Μάι 2018

Αρθρογραφία