Δήμος Ρεθύμνου: Δρόμοι & ... τρύπες! Κίνδυνος - θάνατος.

Εκτύπωση

Δήμος Ρεθύμνου: Δρόμοι & ... τρύπες! Κίνδυνος - θάνατος.

 -Αποκλειστικό -

  • Η ελλιπής συντήρηση του οδικού δικτύου στο Δήμο Ρεθύμνου προκαλεί!
  • Λακούβες πλέον παντού.


του Βασίλη
Κασιμάτη
25/1/10

Για μια ακόμα φορά φάνηκε σήμερα το μεγάλο πρόβλημα από το αλαλούμ στο οδικό δίκτυο του Δήμου Ρεθύμνης.

Το ιστορικό

Ατύχημα είχαμε χθες, Κυριακή 24/1 και περί ώρας 14.30 στην ... απαράδεκτη αλλά και άκρως επικίνδυνη είσοδο της Εθνικής οδού προς Τσεσμέ & Άδελε (πάνω από τον Πλατανιά, στο ύψος της εμπορίας επίπλου DECO HOME).

Συγκρούστηκαν φορτηγό (τράκτορας) με ... το Δήμο Ρεθύμνου!!!

Ναι καλά διαβάσατε, ένας μεγάλος τράκτορας (ευτυχώς δίχως καρότσα) κατευθυνόμενος από Ρέθυμνο προς Ηράκλειο, προσπάθησε να κάνει στροφή στο ανωτέρω σημείο για να εισέλθει στην επαρχιακή οδό προς Άδελε.

Λόγω του βάρους του οχήματος υποχώρησε το παραμελλειμένο από το Δήμο, οδόστρωμα με αποτέλεσμα να υποστεί καθίζηση στο σημείο και το φορτηγό να βρεθεί ξαφνικά χωμένο σε μια λακούβα "γίγας" και ανήμπορο να απεγκλωβιστεί.
Στο σημείο έσπευσαν συνάδελφοι οδηγοί φορτηγών και τελικώς ένα τετραξονικό φορτηγό κατάφερε να σύρει το βαρύ εγκλωβισμένο όχημα, ύστερα από μιάμιση  ώρα.

Ακολούθως έφτασε και η Τροχαία Ρεθύμνου μαζί με την ΔΕΥΑΡ. Το πλήρωμα του περιπολικού ασφάλισε την περιοχή με κώνους και περιμετρική κορδέλα ασφαλείας.

Το φορτηγό τελικώς δεν υπέστη μεγάλες ζημιές και την "έβγαλε" με ένα σπασμένο παρμπρίζ  και μηχανικές βλάβες στο κάτω μέρος του αμαξώματος.

Το δια ταύτα ...

Οι περίοικοι μας είπαν ότι αρκετό καιρό έχουν κάνει έκκληση προς το Δήμο, αφού το νευραλγικό αυτό κομβικό σημείο είναι εντελώς κατεστραμμένο και το οδόστρωμα σε άθλια χάλια.

"...Αδιαφορούν μέχρι να γίνει το κακό και άμα γίνει τότε κρύβονται όλοι" μας είπε ο κ. Φάνης, κάτοικος της περιοχής.

Αξίζει να τονιστεί ότι για τον απεγκλωβισμό του βαρέου οχήματος  χρειάστηκε να κλείσει η Εθνική οδός προς Ηράκλειο, από ιδιώτες, με μεγάλο κίνδυνο για τα διερχόμενα οχήματα που περνούν με μεγάλη ταχύτητα.

Την υπόθεση ανέλαβε η Τροχαία Ρεθύμνου, ενώ εμείς εφιστούμε τη προσοχή στο Δήμο, διότι το κακό με το επικίνδυνο οδικό δίκτυο, έχει παραγίνει.

Περιπολικό της τροχαίας στο σημείο, ενώ όπως
φαίνεται καθαρά ο "κόμβος" είναι σπαρμένος
και από άλλες μεγάλες λακούβες.
 
 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 28 Μάι 2018

Αρθρογραφία