Ναι στην αναδημοσίευση - Όχι στη παραπληροφόρηση

Εκτύπωση

Ναι στην αναδημοσίευση, Όχι στη παρα-πληροφόρηση

  • Ο συναδελφικός σεβασμός είναι αρετή και δηλώνει αλληλεγγύη

25/1/10

Θα παρακαλούσαμε τους συναδέλφους τοπικών εφημερίδων, όταν αναδημοσιεύουν υλικό όπως π.χ. φωτογραφίες, κλπ από την ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ να τηρούν τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας όσων αφορά την πηγή του κάθε θέματος.

Πιο συγκεκριμένα την περασμένη Παρασκευή 22/1 σε ημερήσια τοπική εφημερίδα δημοσιεύτηκε ένα θέμα που αφορούσε τις πλημμύρες στην οδό Εμμ.Παχλά στη πόλη του Ρεθύμνου, έπειτα και από τη τελευταία κακοκαιρία.

Το ζήτημα ανέδειξε πρώτη η «Ρ.Α.» την Κυριακή 17/1, ενώ δημοσίευσε και συγκεκριμένες
η εν λόγω "πρωτότυπη" φωτογραφία της
ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
φωτογραφίες από το ίδιο θέμα. Οι φωτογραφίες αυτές όμως δημοσιεύτηκαν στο φύλλο της προαναφερόμενης τοπικής εφημερίδας και το οξύμωρο είναι ότι ο συντάκτης ανέφερε ότι πάρθηκαν από συγκεκριμένο πολίτη του Ρεθύμνου και εστάλησαν στην εφημερίδα αυτή.

"Για του λόγου το αληθές" λοιπόν δημοσιεύουμε την πρωτότυπη φωτογραφία που τράβηξε η φωτορεπόρτερ της ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ τη στιγμή της μεγάλης  πλημμύρας, για λογαριασμό της "Ρ.Α." του AgoraPress.gr

Επειδή αυτό έχει ξανασυμβεί και άλλες φορές, θα παρακαλούσαμε λοιπόν τους συναδέλφους να είναι πιο προσεκτικοί σε αυτό το θέμα και κυρίως να τηρείται ο κώδικας.

Σε κάθε περίπτωση η ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ δεν έχει πρόβλημα με το να αναδημοσιεύονται άρθρα ή φωτογραφίες μας αλλά θα πρέπει να ενημερώνεται το συντακτικό μας τμήμα και ακολούθως να μνημονεύεται η πηγή του άρθρου ή της φωτογραφίας, ως είθισται.

Εκ της Συντακτικής Ομάδας

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία