Οικονομικές εκκαθαρίσεις του δήμου ενόψει Καλλικράτη

Εκτύπωση

Οικονομικές εκκαθαρίσεις του δήμου ενόψει Καλλικράτη

23/1/10
της Γιώτας Μαστάθη

Ενόψει του σχεδίου Καλλικράτη ο δήμος Ρεθύμνου και συγκεκριμένα ο Δήμαρχος κ Γιώργης Μαρινάκης προσπαθούν να τακτοποιήσουν τα χρέη του παρελθόντος με σκοπό να αποδοθεί μια «καθαρή» εικόνα προ της επικείμενης μεταρρύθμισης.

Σε δηλώσεις του στα τηλεοπτικά προχθες μέσα ο κ. Μαρινάκης είπε τα εξής:
«Είναι γνωστό ότι και ο δήμος Ρεθύμνης είχε παλιές οφειλές. Η μεν ΔΕΥΑΡ κατάφερε να κεφαλαιοποιήσει τα δάνεια της, που είναι 11 εκατομμύρια ευρώ, με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους και έτσι έχει μια σημαντική ωφέλεια από τα τοκοχρεολύσια, που θα πλήρωνε διαφορετικά με τους παλιούς δυσμενείς όρους στο ταμείο παρακαταθηκών.

Βέβαια και ο δήμος όπως ξέρετε πολύ καλά βρήκε ένα έλλειμμα μεγάλο και έχει ήδη το συμβούλιο αποφασίσει για δανειοδότηση 8ε κ. ευρώ από  τα οποία τα 4 εκ. έχουν ήδη απορροφηθεί ενώ τα υπόλοιπα 4 εκ. πρέπει να απορροφηθούν μέχρι 31/12/2010 για να καλύψουμε μέρος των παλαιών οφειλών.

Αυτή είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να μας προβληματίσει ενόψει του Καλλικράτη. Τουλάχιστον να είναι καταγεγραμμένες οι παλιές οφειλές των δήμων για να ξέρουν τι αναλαμβάνουν, διότι αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα αφού πολλές φορές το έλλειμμα είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που φαίνεται στα επίσημα βιβλία


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία