Καμία ουσιαστική αλλαγή στην ποινή του Γ. Κεφαλογιάννη από τον Άρειο Πάγο

Εκτύπωση

Καμία ουσιαστική αλλαγή στην ποινή του Γ. Κεφαλογιάννη από τον Άρειο Πάγο

  • Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση αναίρεσης, ενώ έκανε δεκτό το β΄σκέλος που σχετίζεται με την υπόθαλψη.

         23/1/10

του Βασίλη
Κασιμάτη
Το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε προχθές τις αιτήσεις ως προς το σκέλος που αφορούν το αδίκημα της ψευδορκίας, για το οποίο η ποινή του κ. Γ. Κεφαλογιάννη ήταν τέσσερις μήνες φυλάκιση και της απλής συνδρομής στην πρόκληση πλημμελήματος, για το οποίο ο προέδρος της ΝΟΔΕ και Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Α. Σπανουδάκης είχε ποινή δύο μηνών.

Δεκτές εν μέρει έκανε ο Άρειος Πάγος από την άλλη, τις αιτήσεις αναίρεσης του Γ. Κεφαλογιάννη & Α. Σπανουδάκη κατά της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρεθύμνης, με την οποία είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση πέντε μηνών και τριών μηνών, κατά συγχώνευση, με τριετή αναστολή αντίστοιχα.

Απάλλαξε και τους δύο ως προς το αδίκημα της απόπειρας υπόθαλψης εγκληματία.
Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, τόσο η ποινή του Γ. Κεφαλογιάννη, όσο και του Α. Σπανουδάκη μειώνονται τελικώς κατά ένα μόνο μήνα.

Ο πρώην βουλευτής και σύμβουλος του τέως πρωθυπουργού είχε καταδικαστεί επειδή άσκησε πιέσεις σε αστυνομικούς να καταθέσουν ευνοϊκά για κατηγορούμενο που εμπλεκόταν σε υπόθεση ναρκωτικών.

Να θυμίσουμε ότι τον Σεπτέμβριο του 2008, στον κ. Κεφαλογιάννη είχε επιβληθεί πρωτόδικα ποινή φυλάκισης 12 μηνών και για τα δυο αδικήματα ενώ στον κ. Σπανουδάκη έξι μηνών.
Οι δυο άνδρες και μετά την  έφεση που άσκησαν σε δεύτερο βαθμό, τον Δεκέμβριο του 2008, καταδικάστηκαν σε ποινή πέντε μηνών με τριετή αναστολή για τον κ. Κεφαλογιάννη, ενώ ο δε κ. Σπανουδάκης σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών με τριετή αναστολή.

Όλα αυτά ξεκίνησαν όταν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. κατήγγειλαν τους δύο άνδρες για την γνωστή υπόθεση πριν από δύο περίπου χρόνια.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 21 Μάι 2018

Αρθρογραφία