Μαρινάκης: "...τα έργα θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν"

Εκτύπωση
Μαρινάκης: "...τα έργα θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν"
  • Διαβεβαιώσεις από τον κ. Αρναουτάκη ενώ αιχμές άφησε για την κεντρική διοίκηση
     22/1/10

του Βασίλη
Κασιμάτη

Διευκρινήσεις έδωσε ο Δήμαρχος Ρεθύμνου για τα έργα που "τρέχουν" γενικότερα στο Δήμο, αφού διάφορα όπως ο ίδιος υποστήριξε ακουστήκαν από μερίδα του Τύπου.
Ο κ. Μαρινάκης αποσαφήνισε το τοπίο το οποίο κατά την άποψή του αφορά κωλυσιεργία της περασμένης κυβέρνησης, ενώ μετά την συνάντηση που είχε προ ημερών με τον Υφυπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Σταύρο Αρναουτάκη, εξασφάλισε ότι όλα θα μπουν σε ένα δρόμο με σκοπό την υλοποίηση των εξαγγελιών επί του δημοτικού προγραμματισμού σχετικά με τα έργα στη πόλη.
Ο Δήμαρχος απέστειλε σήμερα στην εφημερίδα την παρακάτω επιστολή όπου και δημοσιεύουμε αυτούσια:

"Επειδή το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει αναφορές στα Μ.Μ.Ε. που αφορούν τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην πόλη μας όπως το έργο στην Πλατεία Μητροπόλεως θα ήθελα να κάνω τις εξής διευκρινιστικές επισημάνσεις :  

Τόσο το έργο στην Πλατεία Μητροπόλεως όσο και οι πλακοστρώσεις στην Παλιά Πόλη καθώς και το έργο της ύδρευσης - αποχέτευσης στην περιοχή Μασταμπά είναι ως έργα εγγεγραμμένα σε ΣΑΕΠ παρελθόντων χρόνων για να χρηματοδοτηθούν από δημόσιες επενδύσεις.
Η εκροή χρημάτων από την κεντρική Διοίκηση για την εκτέλεση των συγκεκριμένων έργων ήταν μέχρι σήμερα  απογοητευτική και, ως εκ τούτου, ήταν δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες των Αναδόχων των έργων.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στο Ρέθυμνο, ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Σταύρος Αρναουτάκης, στον οποίο και παρέδωσα πλήρη φάκελο, ενημερώθηκε για το σύνολο των έργων Δήμου και ΔΕΥΑΡ που χρηματοδοτούνται από Εθνικούς Πόρους, για τις απαιτούμενες πιστώσεις για την εκτέλεσή τους, για τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί με την υπογραφή συμβάσεων για την εκτέλεση έργων καθώς και για τα έργα που ενώ κρίνονται απαραίτητα και είναι ενταγμένα δεν έχουν όμως ακόμη λάβει την έγκριση διάθεσης της πίστωσης.

Στη συνέχεια, επακολούθησε προσωπική μου συνάντηση με τον κ. Αρναουτάκη, με την ευκαιρία την παραμονής μου στην Αθήνα για το Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, κατά την οποία ο κ. Υφυπουργός μου κατέθεσε το  ενδιαφέρον του για το συγκεκριμένο θέμα και με διαβεβαίωσε πως οι εργολάβοι θα εξοφληθούν, τα έργα θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν ενώ, επιπρόσθετα, δεσμεύτηκε και για τη δημοπράτηση ενός ακόμη σημαντικού έργου που αφορά το αντλιοστάσιο της οδού Άρη Βελουχιώτη ώστε να αποσυμφορηθεί από τον υψηλό φόρτο το Αντλιοστάσιο που βρίσκεται στον Άγνωστο Στρατιώτη και να καλυφθούν ακόμη πιο αποτελεσματικά οι ανάγκες της πόλης μας σε αυτό το επίπεδο.

Κατόπιν αυτής της θετικής εξέλιξης, καμία ανησυχία δεν διατηρούμε για την πορεία των ήδη εκτελούντων αλλά και των προγραμματισμένων έργων.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία". 
ΓΙΩΡΓΗΣ Χ. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ                                                                                     ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 22 Μάι 2018

Αρθρογραφία