Ανησυχία εκφράζει η Όλγα για το 547 ΚΕΝ

Εκτύπωση

Ανησυχία εκφράζει η Όλγα για το 547 ΚΕΝ

  • Ανοικτό το ενδεχόμενο να ανασταλεί η λειτουργία του 547 ΚΕΝ στο Ρέθυμνο!

21/1/10
του Βασίλη Κασιμάτη

Η Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη έλαβε απάντηση στην από 30 / 12 / 2009 ερώτηση της στη Βουλή, με θέμα την λειτουργία του 547 ΚΕΝ στο Νομό Ρεθύμνου.
Η ερώτηση της βουλευτού αφορούσε στην κατάταξη νεοσυλλέκτων τον προσεχή Φεβρουάριο και γενικότερα στο σχεδιασμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το μέλλον του Κέντρου Νεοσυλλέκτων που λειτουργεί στο νομό μας.

Στην ερώτηση απάντησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ουσιαστικά αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να ανασταλεί η λειτουργία του 547 ΚΕΝ στο Ρέθυμνο!

Ειδικότερα ο κ. Υπουργός, ενώ αναφέρει, ότι τελικά θα καταταγούν κανονικά στρατεύσιμοι από την Κρήτη στο 547 Τάγμα Πεζικού Ρεθύμνου τον Φεβρουάριο του 2010, καταλήγει στην απάντηση του, ότι «... η αναστολή ή όχι της λειτουργίας του Κέντρου Νεοσυλλέκτων Ρεθύμνου θα εξεταστεί στο πλαίσιο της νέας δομής δυνάμεων, ενώ θα ληφθούν υπ΄ όψιν όλες οι οικονομικές παράμετροι σε συνδυασμό με τις όποιες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας

Όλα αυτά έρχονται εις αντίθεση των δηλώσεων του κυβερνητικού Βουλευτή του Νομού κ. Μανώλη Όθωνα, ο οποίος προ ημερών είχε πει:
"Μόλις δημιουργήθηκε ένας σχετικός θόρυβος ότι δεν θα υπάρξει σειρά νεοσυλλέκτων που θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο στο 547 τάγμα πεζικού Ρεθύμνου, είχα άμεσα επικοινωνία με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό εθνικής άμυνας Πάνο Μπεγλίτη. Ενημερώθηκα λοιπόν ότι ήδη από την παραμονή της πρωτοχρονιάς ο διοικητής του στρατοπέδου της πόλης έχει και εγγράφως την διαβεβαίωση ότι κανονικά θα παρουσιαστεί η επόμενη σειρά τον ερχόμενο μήνα και τέτοιο θέμα δεν τίθεται ".
 

Η κυρία Κεφαλογιάννη εκφράζει την ανησυχία της για τις προθέσεις του Υπουργείου.
Η λειτουργία του Κέντρου Νεοσυλλέκτων και του 547 Τάγματος Πεζικού Ρεθύμνου εξυπηρετεί αφενός μεν τους νέους που έχουν την δυνατότητα να κατατάσσονται στο Πεζικό στην Κρήτη, αφετέρου την τοπική οικονομία. 

Μέλλει να δούμε τελικά ποια άποψη θα επικρατήσει διότι το μόνο βέβαιο είναι ότι το Ρέθυμνο έχει άμεσο συμφέρον σε όλα τα επίπεδα από την ομαλή λειτουργία και συνέχιση του 547 Κ.Ε.Ν. 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Παρασκευή, 25 Μάι 2018

Αρθρογραφία