Χωρίς Κεντρικό πρακτορείο η ΑΝΕΚ στο Ρέθυμνο

Εκτύπωση

Χωρίς Κεντρικό πρακτορείο η ΑΝΕΚ στο Ρέθυμνο

  • Παύση της λειτουργείας του Κεντρικού Πρακτορείου

21/1/10


της Μόνικας
Ζουγανέλη
Η ΑΝΕΚ μας ενημέρωσε χθες με επιστολή προς την εφημερίδα μας ότι έπαυσε την λειτουργία του "Κεντρικού Πρακτορείου" της στο Ρέθυμνο.
Πιο συγκεκριμένα η ναυτιλιακή εταιρία απέστειλε την παρακάτω επιστολή:

"Η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης ( ΑΝΕΚ Α. Ε ), ενημερώνει το επιβατηγό κοινό ότι έχει παύσει η λειτουργία του πρακτορείου της στο Ρέθυμνο. Επισημαίνουμε ότι δεν υφίσταται αποκλειστική αντιπροσώπευση από κανένα τοπικό ταξιδιωτικό πράκτορα και κατ¨ επέκταση εισιτήρια της εταιρείας εκδίδονται από τα συνεργαζόμενα ταξιδιωτικά γραφεία του Ρεθύμνου."

Ακολούθως η εφημερίδα μας απέστειλε τη παρακάτω επιστολή κατόπιν και των καταγγελιών από Ρεθυμνιώτες πολίτες που λάβαμε προ καιρού σχετικά με το ίδιο θέμα, αφού τηλεφωνικά πρώτα σχηματίσαμε την εντύπωση ότι η εν λόγω ναυτιλιακή εταιρία μελετά τη λύση του προβλήματος που προκύπτει από την έλλειψη «Κεντρικού Πρακτορείου» στο Ρέθυμνο.

Το κείμενο της σημερινή μας επιστολής προς την Διοίκηση της ΑΝΕΚ.
_______________________________________________________________

"Προς την
Διοίκηση Α.Ν.Ε.Κ.
Ρέθυμνο 20/1/10

Αγαπητοί κ.κ.,

σήμερα λάβαμε ένα email από το γραφείου τύπου σας (ΑΝΕΚ) σχετικώς με το ότι δεν υπάρχει κεντρικό πρακτορείο της ΑΝΕΚ στο Ρέθυμνο και το ότι το επιβατικό κοινό του Νομού Ρεθύμνου θα πρέπει να επικοινωνεί με τα τουριστικά γραφεία για την απλή έκδοση εισιτηρίων.

Εντούτοις στο μεγάλο Ρεθυμνιώτικο επιβατικό σας κοινό παρουσιάζονται διαρκώς προβλήματα όπως ακυρώσεις εισιτηρίων, αλλαγές, εισιτήρια OPEN, εκπτώσεις, εμπορευματική εξυπηρέτηση καθώς και άλλα παρεμφερή ζητήματα, τα οποία η έλλειψη κεντρικού πρακτορείου σε μια τόσο μεγάλη «γείτονα» περιφέρεια όπως είναι αυτή του Ρεθύμνου δημιουργεί μεγάλα προβλήματα.
Τα ανωτέρω είναι βέβαια σημεία καταγγελιών που έχουν φθάσει τόσο στην εφημερίδα μας όσο και στον ενημερωτικό μας ραδιοφωνικό σταθμό, από πολίτες του Νομού μας.

Θα σας παρακαλούσαμε να μας απαντήσετε για το αν πρόκειται να ορίσετε στο σύντομο μέλλον κάποιο πρακτορείο ως «Κεντρικό Πρακτορείο» σας ή αλλιώς αν υπάρχει κάποια άλλη πρακτική αντιμετώπισης των ανωτέρω προβλημάτων.

Ενδεικτικά, παρόμοιο πρόβλημα έλυσε η ΛΑΝΕ (συμφερόντων του Ομίλου σας) με την ανάθεση της κεντρικής πρακτόρευσης στο πρακτορείο ΙDA TOYRISTΙC, στοιχείο που δημοσιεύσαμε πριν από μερικές ημέρες.
Είναι ένα θέμα το οποίο θεωρούμε ότι χρήζει της ανάλογης προσοχής σας και θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα αν μας απαντούσατε λίαν συντόμως.

Σας ευχαριστούμε

Μετά τιμής
Βασίλης Κασιμάτης
Εκδότης Δημοσιογράφος
"
 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 19 Μάρ 2018

Αρθρογραφία