"ΣΥΜΜΑΧΙΑ" ΠΑΣΟΚ - ΚΕΔΚΕ - ΕΝΑΕ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»

Εκτύπωση

"ΣΥΜΜΑΧΙΑ" ΠΑΣΟΚ - ΚΕΔΚΕ - ΕΝΑΕ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»

  • Ωστόσο, η κυβέρνηση πρέπει να δώσει πειστικές απαντήσεις για πόρους, αρμοδιότητες συνενώσεις

20/1/10

Όπως προέκυψε από τις ομιλίες του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, τα κόμματα της αντιπολίτευσης λένε ένα μικρότερο (ΝΔ) ή μεγαλύτερο (ΚΚΕ) «όχι» στον «Καλλικράτη», γεγονός το οποίο σημαίνει ότι η κυβέρνηση (που δηλώνει ότι δεν κάνει πίσω) τον Απρίλιο ή τον Μάιο θα ψηφίσει κατά πάσα πιθανότητα μόνη της το νομοσχέδιο στη Βουλή.

Αντίθετα, τόσο η ΚΕΔΚΕ όσο και η ΕΝΑΕ δια μέσου των (προερχόμενων από τη ΝΔ) προέδρων τους Νικήτα Κακλαμάνη και Δημήτρη Δράκου είπαν και επίσημα «καταρχήν ναι» στο σχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών. Ωστόσο, μένει να δούμε αν η κυβέρνηση στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βρίσκεται η χώρα θα καταφέρει να καλύψει τους απαιτούμενους πόρους (για 4 δις την τριετία κάνουν λόγο δήμαρχοι και νομάρχες) για τις αρμοδιότητες που μεταβιβάζονται στις νέες 13 περιφέρειες και τους νέους (κάτω από) 370 δήμους και θα πάρει και το τελικό ok από τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης.  

Επιπλέον, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης θα πρέπει να πείσει όλους ότι οι δήμοι που θα δημιουργηθούν δεν θα είναι ούτε στο ελάχιστο προϊόντα «μικροκομματικών» υπολογισμών, όπως άφησαν σαφώς να εννοηθεί ότι φοβούνται Αντώνης Σαμαράς και Νικήτας Κακλαμάνης.

Β.Κ.

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 24 Μάι 2018

Αρθρογραφία