Τελεσίδικη καταδίκη Κεφαλογιάννη για υπόθαλψη χασισοκαλλιεργητή

Εκτύπωση

Τελεσίδικη καταδίκη Κεφαλογιάννη για υπόθαλψη χασισοκαλλιεργητή

Σε 5 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε τελεσίδικα ο πρώην υπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης, από το εφετείο Χανίων, ενώ σε 3 μήνες καταδικάστηκε ο Αρκάδιος Σπανουδάκης, περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης και πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ρεθύμνου. Οι ποινές έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα.

Ο κ. Κεφαλογιάννης κατηγορείτο ότι άσκησε πιέσεις σε αστυνομικούς για να ψευδομαρτυρήσουν, προκειμένου να αθωωθεί χασισοκαλλιεργητής, κάτοικος του Μυλοποτάμου.

Πρωτοδίκως, ο κ. Κεφαλογιάννης είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 12 μηνών, ενώ σε φυλάκιση 6 μηνών είχε καταδικαστεί ο Αρκάδιος Σπανουδάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την διάρκεια της δίκης ο πρώην υπουργός προσπάθησε να καλύψει τον Α. Σπανουδάκη, λέγοντας ότι ο τελευταίος κινήθηκε βασιζόμενος σε δική του εντολή.

Ο κ. Κεφαλογιάννης παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος η απόφασή του να καλέσει τους αστυνομικούς στο γραφείο του για να τους "δώσει γραμμή", κάτι για το οποίο ο εισαγγελέας δεν είχε καμία αμφιβολία.

Στο δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί πολλοί υποστηρικτές του πρώην υπουργού οι οποίοι καταφέρθηκαν κατά της απόφασης του Εφετείου, ο ίδιος όμως απέφυγε να κάνει δηλώσεις κατά της Δικαιοσύνης, όπως είχε πράξει μετά την πρωτόδικη καταδίκη του.

Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν κατά του πρώην υπουργού μετά από καταγγελίες αστυνομικών της Ειδικής Αστυνομικής Υπηρεσίας Δίωξης Εγκλήματος (ΕΙΔΑΣΥΔΕ) πως ο επί 50 χρόνια βουλευτής Ρεθύμνου είχε ζητήσει από δύο συναδέλφους τους να «αθωώσουν» έμπορο ναρκωτικών, προσφέροντας ως αντάλλαγμα διορισμό στη γυναίκα του ενός και καλή μεταχείριση στο Σώμα και για τους δύο.

Μετά την πρωτόδικη απόφαση ο κ. Κεφαλογιάννης απομακρύνθηκε από τη θέση του άτυπου συμβούλου του πρωθυπουργού, ενώ απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του και ο κ. Σπανουδάκης.

Πηγή : Zougla.gr


« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 25 Απρ 2018

Αρθρογραφία