Βρέθηκε ο 40χρονος αγνούμενος

Εκτύπωση

Βρέθηκε ο 40χρονος αγνούμενος

  • Είχε παρασυρθεί την Κυριακή από χείμαρρο στο Πέραμα του Δήμου Γεροποτάμου

20/1/10
της Γιώτας Μαστάθη

Ανασύρθηκε από άνδρες των ΤΑΕ Μυλοποτάμου χθες στις 11.00 το πρωί ο άτυχος αγνοούμενος άνδρας, ο οποίος παρασύρθηκε από ρέμα την περασμένη Κυριακή το βράδυ.

Τη σωρό του 40χρονου άνδρα βρήκαν 2 βοσκοί οι οποίοι το πρωί οι οποίοι κατευθυνόμενοι προς τις εργασίες τους συνάντησαν στην όχθη παρακείμενου ποταμού στα Αγγελιανά του Δήμου Γεροποτάμου και κάτω από πυκνά κλαδιά τον από διημέρου αγνοούμενο.

Αμέσως κάλεσαν τις αρχές και άνδρες των ΤΑΕ Μυλοποτάμου έσπευσαν στο σημείο όπου διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για τον ίδιο άνδρα που αναζητούσαν τις τελευταίες 36 ώρες.

Να θυμίσουμε ότι την Κυριακή το βράδυ στο Πέραμα (Ρεθύμνου) του Δήμου Γεροποτάμου ο 40χρονος οδηγός ι.χ. αυτοκινήτου προσπάθησε να διασχίσει ένα χείμαρρο, στο σημείο που βρίσκεται περίπου και η «σιδερένια» γέφυρα Περάματος.
Στο ι.χ. επέβαινε και ο 12χρονος ανιψιός του. Σε κάποια δεδομένη στιγμή το νερό ανασήκωσε το αυτοκίνητο στα πλάι με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν και οι δύο.

Στη πορεία ο 40χρονος μαζί με τον 15χρονο ανιψιό του κατάφεραν να βγουν από το όχημα, αλλά δυστυχώς ο άτυχος οδηγός παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά που κατέβαιναν από το βουνό με μεγάλη ταχύτητα και τον παρέσυραν προς άγνωστη μέχρι στιγμής κατεύθυνση.
ο διοικητής του Π.Σ. Ρεθύμνου
κ. Χρήστος Μπουραντάς

Ο 12χρονος στάθηκε πιο τυχερός αφού όταν και ο ίδιος παρασύρθηκε από τον χείμαρρο, πιάστηκε από παρακείμενα δένδρα που βρέθηκαν στο «διάβα» του.

Άνδρες της ΕΜΑΚ και της αστυνομίας Περάματος μετέβησαν άμεσα τότε στο σημείο αλλά οι προσπάθειες ανεύρεσης του αγνοούμενου 40χρονο είχαν μέχρι σήμερα το πρωί, αποβεί άκαρπες.

Ο εν λόγω ποταμός ξεκινά από τα ορεινά του Δήμου Γεροποτάμου και σε δυνατές βροχοπτώσ  εις όπως της περασμένης Κυριακής αποκτά ορμητική πορεία σχηματίζοντας χείμαρρο σε πολλά σημεία, άλλοτε πλάτους 30 ακόμα και 50 μέτρων σύμφωνα με τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος Ρεθύμνου Αντιπύραρχο κ. Χρήστο Μπουραντά, ο οποίος μίλησε σήμερα το πρωί στο "Πρωινό Δελτίο" του Μελωδία FM 102,7.
Ο κ. Μπουραντάς είπε επίσης ότι ο συγκεκριμένος ποταμός σε πολλά σημεία έχει βάθος από 1 έως 2 μέτρα ενώ η ορμή του αυτές τις μέρες ήταν πάρα πολύ δυνατή, ενώ ακόμα και ελικόπτερο της αστυνομίας έψαχνε τον άτυχο άνδρα έως ότου τον βρούν οι 2 βοσκοί.
Ο άτυχος άνδρας διακομισθεί στο Γ.Ν. Ρεθύμνου.« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 28 Μάι 2018

Αρθρογραφία