Λαμπρή εκδήλωση της Ένωσης Αθλητικών Σωματείων Σ.Ε.Γ.Α.Σ Κρήτης

Εκτύπωση

Λαμπρή εκδήλωση της Ένωσης Αθλητικών Σωματείων Σ.Ε.Γ.Α.Σ Κρήτης

  • Έλαμψαν τα αστέρια του στίβου της Κρήτης στην ετήσια γιορτή που διεξήχθη στο Ρέθυμνο!

18/1/10

Με επιτυχία και λαμπρότητα διεξήχθη την Κυριακή 17 Ιανουαρίου η ετήσια γιορτή του Στίβου της Κρήτης στο Ρέθυμνο από την Ένωση Αθλητικών Σωματείων Σ.Ε.Γ.Α.Σ Κρήτης, με τη συνδιοργάνωση του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Ρεθύμνου. Η εκδήλωση τελούσε υπό την υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνης και διεξήχθη στο κατάμεστο Σπίτι του Πολιτισμού.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν οι αθλητές και οι αθλήτριες των σωματείων της Κρήτης με τους προπονητές τους που κατέκτησαν το 2009 1η έως 3η νίκη στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα του 2009. βραβεύτηκαν επίσης και αυτοί που συμμετείχαν σε διεθνείς διοργανώσεις με την εθνική μας ομάδα και διακρίθηκαν το 2009.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μανώλης Όθωνας και η βουλευτής της ΝΔ κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, ο αντινομάρχης Γιάννης Νοκολούδης, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Γιάννα Μπιρλιράκη ? Κεφαλογιάννη και Βαγγέλης Καπετανάκης, ο αντιδήμαρχος Κώστας Αραμπατζόγλου, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Δερεδάκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κουλούκωνα Μανούσος Κλάδος και οι εκπρόσωποι του ΣΕΓΑΣ Θανάσης Βογιατζής (πρόεδρος Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού), Θεόδωρος Βόσσος (πρόεδρος Επιτροπής Ανάπτυξης), Βαγγέλης Μελιγκουνάκης (πρόεδρος ΕΑΡ - μέλος Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού, Σάββας Νικολαϊδής (μέλος ΔΣ ΣΕΓΑΣ). Παρόντες ήταν επίσης και οι εκπρόσωποι των κρητικών συνδέσμων κριτών στίβου.
Χαιρετισμό απέστειλε η Νομάρχης ηρακλείου κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη-Ηλιάκη.

Μανώλης Αναγνωστάκις: «Ο ΔΑΟΡ προσπαθεί με κάθε τρόπο να στηρίξει τις προσπάθειες των ανθρώπων του στίβου»

Ο αντιδήμαρχος Ρεθύμνης και πρόεδρος του συνδιοργανωτή και οικοδεσπότη ΔΑΟΡ Μανώλης Αναγνωστάκις, ανοίγοντας την εκδήλωση εξέφρασε την πρόθεση του Οργανισμού να δίνει κίνητρα και εμπνεύσεις στη νεολαία, ενώ ευχήθηκε συνέχεια των επιτυχιών στους αθλητές και στα Κρητικά σωματεία: «Με ιδιαίτερη χαρά δεχθήκαμε την πρόταση της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΚΡΗΤΗΣ για να συνδιοργανώσουμε στο Ρέθυμνο την «Ετήσια Γιορτή του Στίβου της Κρήτης» αφού ένας από του βασικούς σκοπούς του Οργανισμού μας είναι η παροχή με κάθε τρόπο κινήτρου στην τοπική νεολαία.

Στην εκδήλωση αυτή τιμούμε την Κρήτη και τους αθλητές της που βαδίζουν στα χνάρια παλιών πρωταθλητών. Ενδεικτικά θυμάμαι τον Μύρων Ανυφαντάκη, πρωταθλητή Ελλάδας στο ακόντιο, τον αείμνηστο καθηγητή μας, πρωταθλητή στο δίσκο και πάνω απ΄ όλα άνθρωπο Μιχάλη Μαράκη. Τέτοιες εκδηλώσεις τονώνουν την ιστορική μνήμη, θυμούνται οι παλαιότεροι και μαθαίνουν οι νεότεροι σπουδαίες στιγμές του Κρητικού Αθλητισμού. Οι λαμπροί αθλητές που τιμούμε σήμερα στέλνουν μήνυμα στη νέα γενιά για την αξία του αθλητισμού και του ευ αγωνίζεσθαι, μακριά από τα πρότυπα της αδράνειας ? βίας ? ναρκωτικών ? του ντόπινγκ ? του ατομισμού και της απάθειας που τόσο συχνά βλέπουμε στα ΜΜΕ και στο δημόσιο βίο.

Οι τιμώμενοι σήμερα είναι φωτεινά παραδείγματα και ευχόμαστε ολόψυχα να βρούμε μιμητές γιατί η Κρήτη ως αθλητική οικογένεια σας χρωστάει πολλά.

Ο στίβος στην Κρήτη, απ? ότι βλέπουμε και στον ετήσιο απολογισμό, είναι πολύ υψηλού επιπέδου, αφού η ΕΑΣ Κρήτης το 2009 ήταν στην 1η θέση μεταξύ των 27 ΕΑΣ του ΣΕΓΑΣ με πολλές συμμετοχές και επιτυχίες σε διεθνείς αγώνες και πολλά μετάλλια στα πανελλήνια πρωταθλήματα. Θέλω να τους συγχαίρω για όλα τα παραπάνω. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι επίσης ότι υπάρχει ξεχωριστό ενδιαφέρον για τα ανταγωνιστικά τμήματα των σωματείων που θα αποτελέσουν τους αυριανούς αθλητές και πρωταθλητές της Κρήτης.

Ο ΔΑΟΡ προσπαθεί με κάθε τρόπο να στηρίξει τις προσπάθειες αυτές των ανθρώπων του στίβου όπως φυσικά και των άλλων αθλημάτων. Ενδεικτικά, το 2009 συμμετείχαμε στη διοργάνωση στο Ρέθυμνο όλων των αγώνων στίβου (ΡΕΘΥΜΝΙΑ, ΑΡΚΑΔΙΑ, διοργανώσαμε Γύρο της Πόλης για όλους τους πολίτες και τους δρομείς των σωματείων). Ιδιαίτερα θέλω να σταθώ στη διοργάνωση του διεθνούς μήτινγκ «ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΕΙΑ» που ήταν και πάλι το καλύτερο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και να συγχαρώ τους διοργανωτές του.

Στο Ρέθυμνο ο ΔΑΟΡ, σε συνεργασία με το Δήμο και τη Νομαρχία, πραγματικά αγκαλιάζει τη νεολαία, βελτιώνει σταδιακά την υλικοτεχνική υποδομή (κύριοι βουλευτές τη βοήθεια σας) αλλά μπορεί και ακόμα καλύτερα, εάν βοηθήσουμε όλοι μαζί την προσπάθεια αυτή γιατί όπως λέει και ο ποιητής «για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ».

Γνωρίζοντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, παρόλα αυτά κάνουμε έκκληση γιατί ο αθλητισμός και η νεολαία είναι μεγάλη επένδυση, αξίζει κάθε θυσία. Οι πόροι και οι υποδομές είναι απαραίτητα όσο ποτέ στο παρελθόν στη σημερινή εποχή για το μέλλον της νεολαίας. Από την πλευρά μας, προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τη σωστή λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων που λειτουργούν στο Δήμο και ειλικρινά σας λέω ότι δεν είναι εύκολο να γίνεται σωστά, με δεδομένο την έλλειψη εγκαταστάσεων, σε συνδυασμό με τη ζήτηση».

Στη συνέχεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΚΡΗΤΗΣ Σωτήρης Σουρής απεύθυνε το δικό του χαιρετισμό, παράλληλα με τον αγωνιστικό απολογισμό της χρονιάς.

Χριστίνα Χατζή: «Μου αρέσει πάρα πολύ να ακούω ότι υπάρχουν παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν τα βήματα μου»

Η αθλήτρια της ΕΑΡ αναφέρθηκε στις δυσκολίες της περασμένης χρονιάς ενώ μίλησε και για την τιμή που νοιώθει όταν μικρά παιδιά επιθυμούν να ακολουθήσουν τα βήματα της: «Η περυσινή χρονιά ήταν μια δύσκολη χρονιά για μένα, αφού ένας τραυματισμός με κράτησε αρκετά έξω από τις προπονήσεις. Όπως καταλαβαίνεται η προετοιμασία μου ήταν πολύ δύσκολη και οι επιδόσεις μου ήταν ανάλογες με την προετοιμασία που είχα. Όμως στη σκυταλοδρομία 4χ400, όπως αποδείχθηκε ήμασταν πάρα πολύ καλές πέρυσι, κατακτώντας την 1η θέση. Πιστεύω ότι θα είμαστε πολύ πιο δυνατή ομάδα φέτος, έχοντας και νέα παιδιά στην ομάδα και σίγουρα θα ανέβουμε πιο ψηλά.

Δεν είναι βαρύ το φορτίο, αλλά με τιμάει γιατί μετά από τόσα χρόνια πρωταθλητισμού, μου αρέσει πάρα πολύ να ακούω ότι υπάρχουν παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν τα βήματα μου. Ο πρωταθλητισμός είναι πολύ δύσκολος και χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά και θέληση για να μπορέσεις να φτάσεις ψηλά. Αυτό που θα ήθελα είναι να δω περισσότερο κόσμο στα γήπεδα και περισσότερα παιδιά. Μακάρι να γίνει».

Κώστας Δουβαλίδης: «Κύριος στόχος μου είναι το Πανευρωπαϊκό που γίνεται στην Ισπανία»

Πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ στα 110 μέτρα μετ? εμποδίων αλλά στη συνέχεια τραυματίστηκε. Ο λόγος για τον Κώστα Δουβαλίδη, ο οποίος στις δηλώσεις του έκανε τον απολογισμό της χρονιάς, ενώ παράλληλα έθεσε και τους προσωπικούς του στόχους για το 2010: "Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους. Η προηγούμενη χρονιά, αν εξαιρέσουμε έναν μεγάλο τραυματισμό που είχα και με άφησε για ένα μεγάλο διάστημα εκτός, ήταν καλή αναφορικά με τη συμμετοχή μου στον κλειστό στίβο. Πήρα μέρος και στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Τορίνο με καλή απόδοση αφού έκανα πανελλήνιο ρεκόρ και έφτασε μέχρι εκεί με τη συμμετοχή μου. Δυστυχώς, από εκεί και μετά ήρθε ο τραυματισμός μου, αλλά τουλάχιστον, στη δεύτερη συμμετοχή μου στον κλειστό στίβο τα πήγα πολύ καλά. Για το 2010 θα ευχηθώ να υπάρχει υγεία πάνω από όλα χωρίς τραυματισμούς. Ο κύριος στόχος μου είναι το Πανευρωπαϊκό που γίνεται στην Ισπανία."

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Αθλητικά

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία