Απάντηση του Λιμενικού Ταμείου για το θέμα της Λαϊκής

Εκτύπωση

Απάντηση του Λιμενικού Ταμείου για το θέμα της Λαϊκής

  • Αλεφαντινός: « ... δεν τίθεται εκ νέου θέμα για την επανεξέταση του ζητήματος της φιλοξενίας της Λαϊκής Αγοράς στη Μαρίνα Ρεθύμνου»
  • Για απλές χρήσεις μόνο η δραστηριότητες εντός λιμένα

         18/1/10

της Μόνικας
Ζουγανέλη
Την περασμένη Παρασκευή προέκυψε θέμα με την απάντηση της επιστολής που απέστειλε στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μανώλης Μαριόλος σχετικά με τα αν ο Διοικητικός φορέας της Μαρίνας στο Ρέθυμνο (Λιμενικό Ταμείο) έχει ή δεν έχει το δικαίωμα να φιλοξενήσει τη Λαϊκή Αγορά.

Η απάντηση δόθηκε από την κ. Ξηρογιάννη Διευθύντρια του αρμόδιου Υπουργείου, με σχετική επιστολή προς τον Δημοτικό Σύμβουλο.
Στην επιστολή αναφέρεται ότι ο νόμος 2971/2001 βάσει του οποίου το Λιμενικό ταμείο μπορεί να συνάψει σύμβαση συγκεκριμένου χρόνου με ιδιώτες για «απλές χρήσεις».

Με τη φράση «απλές χρήσεις» την Παρασκευή δημιουργήθηκε έντονη αντιπαράθεση στην εκπομπή «Πρωινό Δελτίο» του Μελωδία FM102,7, μεταξύ
των κ.κ. Νίκου Νίνου (επικεφαλής της δημοτικής Μειοψηφία του Δήμου),
του κ. Μίνου Αλεφαντινού (προέδρου του Λιμενικού Ταμείου) και του κ. Κωστή Τσιμπίδη (προέδρου των παραγωγών της Λαϊκής Αγοράς).

Οι μεν κ.κ. Νίνος & Τσιμπίδης υποστήριξαν ότι «απλή χρήση» σημαίνει και την Λαϊκή Αγορά, ενώ από την μεριά του ο κ. Αλεφαντινός έμενε στην αρχική θέση των Λ.Τ. ότι το υπουργείου απαγορεύει την διενέργεια της Λαϊκής εντός της Μαρίνας.

Επί μιάμιση περίπου ώρα στην εκπομπή η ένταση ήταν σε αμείωτο ρυθμό με αντιπαραθέσεις σχετικά με το ίδιο πάντα θέμα και από τους 3 συνομιλητές σε ταυτόχρονη ζωντανή σύνδεση.

Ακολούθως ο δημοσιογράφος Βασίλης Κασιμάτης, μετά το πέρας της εκπομπής μετέβη στο Λιμενικό Ταμείο όπου σε σύσκεψη με το πρόεδρο κ. Αλεφαντινό παρέλαβε έγγραφο, το οποίο κατά το πρόεδρο είναι ξεκάθαρη η θέση του Υπουργείου για την διενέργεια της Λαϊκής Αγοράς στη Μαρίνα.

Σύμφωνα με την από 29/5/2009 επιστολή-απάντηση  του Υπουργείου προς το Σύλλογο εμπόρων και παραγωγών της Λαϊκής Αγοράς σχετικά με την «Διενέργεια λαϊκών αγορών εντός χερσαίας ζώνης λιμένα», δεν δύναται να φιλοξενηθεί η εν λόγω δραστηριότητα στη Μαρίνα.
Πιο συγκεκριμένα στη παράγραφο 4 αναφέρονται τα εξής:
«Σύμφωνα με τα ανωτέρω, δεν προβλέπεται η δημιουργία λαϊκής αγοράς εντός χερσαίας ζώνης λιμένα, καθώς αποτελεί χώρο ιδιαίτερης σημασίας με σκοπό την υποστήριξη δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών που εξυπηρετούν άμεσα την παροχή λιμενικών υπηρεσιών και εξυπηρετήσεων».

Υστέρα  από αυτή την εξέλιξη τα πράγματα κατά το κ. Αλεφαντινό είναι ξεκάθαρα και δήλωσε ότι : «δεν τίθεται εκ νέου θέμα για την επανεξέταση του ζητήματος της φιλοξενίας της Λαϊκής Αγοράς στη Μαρίνα Ρεθύμνου».

Σε κάθε περίπτωση η πλευρά του αντίλογου ίσως θα πρέπει να εξετάσει με τον Νομικό Σύμβουλο του Υπουργείου πλέον το θέμα, για να τους αποσαφηνίσει το τι σημαίνει κατά το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας ... "απλή χρήση"! 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 21 Μάι 2018

Αρθρογραφία