Θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα οι εργασίες στην Μητρόπολη

Εκτύπωση

Θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα οι εργασίες στην Μητρόπολη

18/1/10

Εδώ και πέντε περίπου ημέρες έχουν σταματήσει οι εργολάβοι τις εργασίες ανάπλασης στην πλατεία της Μητρόπολης και τα έργα πλακόστρωσης στην δυτική πλευρά της παλιάς πόλης.
Οι εργολάβοι αρνούνται να συνεχίσουν τις εργασίες αν δεν τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους.
Σε δηλώσεις του σήμερα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών εμφανίστηκε αισιόδοξος για την συνέχιση των εργασιών στα δυο αυτά σημαντικά έργα για την πόλη.

«Θεωρώ ότι το έργο της μητρόπολης θα συνεχιστεί άμεσα, είναι ένα έργο πολύ σημαντικό για την πόλη, συνολικού προϋπολογισμού 650.000 ευρώ. Υπάρχει ένας λογαριασμός 176.000 ευρώ , ο οποίος δεν έχει πληρωθεί. Το έργο έχει χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Ρεθύμνου, Ματθαίος Τσιμπισκάκης.

Για το θέμα αυτό ο δήμαρχος Ρεθύμνου ενημέρωσε τις προηγούμενες ημέρες τον υφυπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας αλλά και τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης.

«Μετά τη διαβεβαίωση του υφυπουργού οικονομίας, ναυτιλίας και ανταγωνιστικότητας , Σταύρου Αρναουτάκη, ο οποίος ήδη έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για τα ζητήματα ρευστότητας της αγοράς, έστω να ενεργοποιηθούν οι κωδικοί των έργων που εντάσσονται στους εθνικούς πόρους για να πάρουν οι εργολάβοι τα χρήματά τους, δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα», τόνισε ο κ. Τσιμπισκάκης.

Οι εργασίες ανάπλασης στην πλατεία της μητρόπολης προχωρούν ήδη με ταχύτατους ρυθμούς, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου είναι μέχρι τον Αύγουστο του 2010.

«Θεωρούμε ότι το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα και γρήγορα και αποτελεσματικά. Εξάλλου τα δείγματα γραφής σε τέτοιου είδους θέματα αξιοπιστίας της σημερινής κυβέρνησης είναι πολύ σημαντικά και ιδιαίτερα για το Ρέθυμνο, με την ενεργοποίηση των κωδικών για τον βιολογικό καθαρισμό», σημείωσε ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών του δήμου.

Ο Ματθαίος Τσιμπισκάκης ανακοίνωσε επίσης ότι τις προηγούμενες ημέρες πληρώθηκαν τρεις λογαριασμοί και για το έργο της πλακόστρωσης στο δυτικό τμήμα της παλιάς πόλης.
Επιπλέον ο Σταύρος Αρναουτάκης έχει ένα πλήρες υπόμνημα  από το δήμο Ρεθύμνου σε ότι αφορά τα έργα.

Μ.Κ.


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία