Χωρίς διοικητικό συμβούλιο παραμένει το νοσοκομείο Ρεθύμνου

Εκτύπωση

Χωρίς διοικητικό συμβούλιο παραμένει το νοσοκομείο Ρεθύμνου

         15/1/10

της Μαρίας
Καλογεράκη

Στα περισσότερα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας δεν έχουν οριστεί μέχρι και σήμερα τα διοικητικά συμβούλια.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα σύμφωνα με τον διοικητή του γενικού νοσοκομείου Ρεθύμνου να πολλαπλασιάζονται τα ήδη σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

«Στις τέσσερις του Οκτώβρη που έγιναν εκλογές η νέα ηγεσία του υπουργείου υγείας, ζήτησε την παραίτηση όλων των μελών των διοικητικών συμβουλίων. Παραιτήθηκαν τα διορισμένα μέλη και το Δ.Σ. μπορούσε να συνεδριάσει για τρεις μήνες με ελλειπή σύνθεση, βάση νόμου.
Η τρίμηνη προθεσμία έληξε στις 5 Ιανουαρίου και μέχρι και σήμερα το νοσοκομείο Ρεθύμνου δεν έχει διοικητικό συμβούλιο. Αυτό είναι το σοβαρότερο πρόβλημα διότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα απολύτως
», σημείωσε ο διοικητής του ιδρύματος, Γιώργος Ξεξάκης.

Στο μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα στο νομό που υπάρχουν χρόνια και σοβαρά προβλήματα στις περισσότερες κλινικές, η εξέλιξη αυτή έρχεται επιβαρύνει το ήδη βεβαρημένο κλίμα στο νοσοκομείο.
Την λύση μπορεί να δώσει μόνο η ηγεσία του υπουργείου υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης.

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΕΘ

Την ερχόμενη Πέμπτη τώρα 21 του μήνα ο διευθυντής της μονάδας εντατικής θεραπείας θα μεταβεί στην Αθήνα, προκειμένου να κάνει συνέντευξη σε όσους γιατρούς ενδιαφέρονται  να κάνουν την εξειδίκευσή τους για δυο χρόνια στη ΜΕΘ του νοσοκομείου της πόλης.

«Αυτό υπάρχει κάθε χρόνο και δυο με τρεις φορές το χρόνο γίνεται αυτή η διαδικασία της επιθυμίας κάποιου που θέλει να έρθει. Μέχρι τώρα δυστυχώς δεν υπάρχει προθυμία, δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι για αυτό το θέμα, δεν θα έρθουν κάποιοι γιατροί », ανέφερε ο διοικητής του γενικού νοσοκομείου.

Στο νοσηλευτικό ίδρυμα σήμερα υπάρχουν 52 ειδικευόμενοι γιατροί, σύμφωνα με τον διοικητή του ιδρύματος που επισημαίνει πως η ΜΕΘ του νοσοκομείου λειτουργεί αυτή την ώρα με το απαιτούμενο προσωπικό.
«
Τέσσερις γιατροί είναι στη ΜΕΘ. Για την μονάδα βέβαια όσο περισσότεροι γιατροί είναι τόσο το καλύτερο, όμως με τους τέσσερις νέους νοσηλευτές που έρθουν έρθει λειτουργεί πολύ καλά ».

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία