«Νέα» μέτρα αστυνόμευσης στο ορεινό Μυλοπόταμο

Εκτύπωση

«Νέα» μέτρα αστυνόμευσης στο ορεινό Μυλοπόταμο

  • Ευρεία σύσκεψη το μεσημέρι της Τρίτης στο αστυνομικό τμήμα Ανωγείων
  • Στο επίκεντρο μέτρα για τη μείωση της εγκληματικότητας και κάθε μορφής παραβατικότητας

       13/1/10

της Μαρίας
Καλoγεράκη
Ο θεσμός της πεζής αστυνόμευσης αναμένεται να εφαρμοστεί την ερχόμενη εβδομάδα στα χωριά του ορεινού Μυλοποτάμου, προκειμένου οι πολίτες να εξοικειωθούν με την αστυνομία.
Τον νέο αυτό σχεδιασμό που θα ξεκινήσει να υλοποιείται σε μια περιοχή όπου καταγράφεται έξαρση της εγκληματικότητας τα τελευταία χρόνια, παρουσίασαν νωρίς το μεσημέρι στο αστυνομικό τμήμα Ανωγείων ο γενικός αστυνομικός διευθυντής περιφέρειας Κρήτης και ο αστυνομικός διευθυντής Ρεθύμνου στους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και στην εκπαιδευτική κοινότητα.  

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΠΕΖΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ


ο Υποστράτηγος κ. Νικ. Μπεσίρης (Αριστερά) &
ο Ταξίαρχος κ. Μανώλης Παραβολιδάκης
«Πραγματοποιήσαμε μια συνάντηση σήμερα με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, της εκπαιδευτικής κοινότητας του ορεινού Μυλοποτάμου, ανταλλάξαμε απόψεις σε σχέση με την αστυνόμευση της περιοχής.
Στόχος μας είναι η αστυνομία να έρθει κοντά στους κατοίκους του ορεινού Μυλοποτάμου και εκείνοι να εξοικειωθούν με την παρουσία της αστυνομίας.
Επίσης ανταλλάξαμε απόψεις για ένα νέο θεσμικό μέτρο, το οποίο να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα, τις πεζές περιπολίες αστυνομικών μέσα στα χωριά του ορεινού Μυλοποτάμου
», ανέφερε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής περιφέρειας Κρήτης, Υποστράτηγος Νικόλαος Μπεσίρης.  

Ο αστυνομικός διευθυντής Ρεθύμνου, Ταξίαρχος Μανόλης Παραβολιδάκης, τόνισε πως «Την επόμενη εβδομάδα εγκαινιάζεται ο νέος θεσμός της πεζής αστυνόμευσης. Σκοπός μας είναι η εξοικείωση της αστυνομίας με τους πολίτες της περιοχής και για αυτό το λόγο συγκεντρωθήκαμε σήμερα στο αστυνομικό τμήμα Ανωγείων. Η συζήτηση ήταν εποικοδομητική και θεωρούμε ότι την ερχόμενη εβδομάδα ο θεσμός αυτός θα "περπατήσει" ».

  • ΤΟΠΙΚΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΣΤΑ ΖΩΝΙΑΝΑ
  • ΔΙΑΛΕΨΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τα νέα αυτά μέτρα θα εφαρμοστούν στον ορεινό Μυλοπόταμο λίγες ημέρες πριν την έλευση του υπουργού προστασίας του πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στην Κρήτη. Στόχος της τοπικής ΕΛΑΣ είναι οι αστυνομικοί να έρθουν κοντά στους πολίτες αλλά το κυριότερο να μειωθούν τα συνεχιζόμενα περιστατικά ανομίας στις περιοχές αυτές.

«Ήδη έχει προωθηθεί η διαδικασία για τον τοπικό αστυνόμο στα Ζωνιανά , ο οποίος θα είναι σε καθημερινή βάση. Ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική η ανταλλαγή απόψεων και σε ότι αφορά την εκπαιδευτική κοινότητα, αποφασίσαμε εξειδικευμένοι αστυνομικοί να κάνουν διαλέξεις στα σχολεία όλων των βαθμίδων έτσι ώστε να αποκτήσουν κυκλοφοριακή αγωγή οι μαθητές αλλά και να ενημερωθούν σε διάφορα άλλα θέματα όπως τα ναρκωτικά και άλλα κοινωνικά θέματα», δήλωσε ο κ. Μπεσίρης.

Από την πλευρά του και ο δήμαρχος Ανωγείων κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε με πρωτοβουλία του αστυνομικού διευθυντή Ρεθύμνου, αναφέρθηκε και στη στελέχωση του προσωπικού που έγινε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής , μετά από σχετικό έγγραφο που έστειλε στην ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου.
«Πριν από έξι περίπου μήνες είχε γίνει μείωση του προσωπικού στο αστυνομικό τμήμα Ανωγείων που υπάγεται στα διοικητικά όρια του δήμου Ανωγείων και με σχετική επιστολή που είχα στείλει είχα ζητήσει την ενίσχυση του τμήματος. Στη συνέχεια ο διοικητής του Α.Τ. Ανωγείων με ενημέρωση ότι η ενίσχυση αυτή έγινε μετά την αποφοίτηση των παιδιών της σχολής αστυφυλάκων», σημείωσε ο δήμαρχος Ανωγείων, κ. Σωκράτης Κεφαλογιάννης.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία