Εκκλησία & Αστυνομία ... χέρι - χέρι!

Εκτύπωση

Εκκλησία & Αστυνομία ... χέρι - χέρι!

  • Ο προϊστάμενος της θρησκευτικής υπηρεσίας της ελληνικής Αστυνομίας στο Ρέθυμνο

13/1/10

Στην Κρήτη περιοδεύει από προχθες ο προϊστάμενος της θρησκευτικής υπηρεσίας της ελληνικής αστυνομίας, αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κιούλος.
Η έδρα της θρησκευτικής υπηρεσίας της ΕΛΑΣ είναι στην Αθήνα δίπλα από το υπουργείο προστασίας του πολίτη και καθήκον του προϊσταμένου της υπηρεσίας είναι η πνευματική και ηθική ενίσχυση του αστυνομικού και πολιτικού προσωπικού της ελληνικής αστυνομίας.

 «Ήρθα στο Ρέθυμνο σήμερα και τελέσαμε τον αγιασμό στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης, χθες το βράδυ ήμουν στη σχολή αστυφυλάκων όπου και  μίλησα στους δοκίμους κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Ο σκοπός της επίσκεψής μου είναι η πνευματική και ηθική ενίσχυση των αστυνομικών στο δύσκολο και συγχρόνως επικίνδυνο έργο που επιτελούν στην σημερινή δύσκολη εποχή. Με τις ευλογίες των τοπικών μητροπολιτών, προσπαθώ να ασκήσω αυτό το πνευματικό έργο, που είναι πολύ σοβαρό και ουσιαστικό», ανέφερε ο αρχιμανδρίτης, Νεκτάριος Κιούλος.

Από τη πλευρά του ο αστυνομικός υποδιευθυντής Ρεθύμνου, Γιάννης Κοκολογιάννης, σημείωσε πως «Σήμερα ήρθε στο Ρέθυμνο ο πνευματικός μας ηγέτης για να μας στηρίξει πνευματικά και ηθικά. Γνωρίζει τα προβλήματα που απασχολούν τον νομό, είναι έτοιμος να μας βοηθήσει να τα επιλύσουμε με την βοήθεια του Θεού. Τον χρειαζόμαστε τακτικά και ευχόμαστε ότι πάντα θα είναι μαζί μας».

Θρησκευτική υπηρεσία της ΕΛΑΣ δεν υπάρχει μόνο στην χώρα μας αλλά στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες προκειμένου να βοηθηθούν οι ένστολοι στο δύσκολο έργο που εκτελούν καθημερινά. Ο προϊστάμενος της θρησκευτικής υπηρεσίας της ελληνικής αστυνομίας στη συνάντηση που είχε με αστυνομικούς στο αστυνομικό μέγαρο Ρεθύμνου νωρίς το πρωί, άκουσε και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί στο νομό.
«Γνωρίζουμε ότι γενικά στην Κρήτη και μάλιστα στην αστυνομική διεύθυνση Ρεθύμνου υπάρχουν ιδιαιτερότητες, ιδιαίτερα προβλήματα και για αυτό η ανάγκη είναι ακόμα μεγαλύτερη. Μάλιστα πολλοί μου ζήτησαν να έρχομαι πιο τακτικά και να επισκέπτομαι και επαρχιακά τμήματα».

Επόμενος σταθμός του αρχιμανδρίτη ήταν το αστυνομικό τμήμα Σπηλίου ενώ στη συνέχεια αναχώρησε για την αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου .

Μ.Κ. 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία