Η Όλγα απέστειλλε μήνυμα για την απουσία της από την αυριανή υπουργική επίσκεψη

Εκτύπωση

Η Όλγα απέστειλλε μήνυμα για την απουσία της από την αυριανή υπουργική επίσκεψη

13/1/10

Η Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη ανακοινώνει ότι λόγω εκτάκτου κωλύματος δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί στην επίσκεψη του Υφυπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Σταύρου Αρναουτάκη που έχει προγραμματιστεί για σήμερα Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010 στην πόλη μας.

Συγκεκριμένα η Βουλευτής του νομού μας ορίστηκε ομιλήτρια στην έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής που συγκαλείται αύριο το απόγευμα προκειμένου να συζητηθεί Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας καθώς και λόγω της συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, στην οποία συμμετέχει η ίδια.

Για το λόγο αυτό είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υφυπουργό κ. Αρναουτάκη, με τον οποίο είχαν μια πρώτη συζήτηση για τα ζητήματα του νομού Ρεθύμνου, τα έργα που προγραμματίζονται να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ και κυρίως γύρω από το ζήτημα της εφαρμογής του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανάπτυξης Ορεινών Όγκων της Κρήτης, η μελέτη του οποίου έχει ολοκληρωθεί και έχει παραδοθεί στην Περιφέρεια Κρήτης από πέρσι. 

Εξάλλου με την ευκαιρία της συνάντησης των τοπικών φορέων που θα πραγματοποιηθεί στο Νομαρχιακό Μέγαρο σήμερα Τετάρτη παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και θέμα την υλοποίηση του ΕΣΠΑ στο Νομό μας, η κ. Κεφαλογιάννη απέστειλε μήνυμα στον κ. Νομάρχη Ρεθύμνου, επισημαίνοντας ότι:
«βασικός στόχος μας πρέπει να είναι ο προγραμματισμός έργων και δράσεων που θα συμβάλλουν στην αειφόρο ανάπτυξη του νομού μέσα από σύγχρονες πολιτικές προστασίας του περιβάλλοντος, θωράκισης της τοπικής οικονομίας, προώθησης του τουριστικού μας προϊόντος, αναβάθμισης των υποδομών μας και εξασφάλισης καλύτερης ποιότητας ζωής για τους συμπολίτες μας.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα από : 

 1. Τον εξυγχρονισμό του οδικού περιβάλλοντος του νομού μας σε όλα τα επίπεδα, δηλαδή αναβάθμιση Εθνικού, Επαρχιακού, Δημοτικού και Αγροτικού οδικού δικτύου.
 2. Την αξιοποίηση των φυσικών πόρων.
 3. Την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
 4. Την ανάπτυξη πολιτικών συνεχούς προόδου στο παγκόσμιο τουριστικό γίγνεσθαι.
 5. Την εξασφάλιση σύγχρονων συνθηκών παραγωγής και προώθησης των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων με έμφαση στο κρέας, το γάλα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το ελαιόλαδο και το κίτρο.
 6. Την εξασφάλιση σύγχρονων κτιριακών υποδομών για την παιδεία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.
 7. Τον εξ΄ αρχής πολεοδομικό σχεδιασμό του νομού μας.
 8. Την αξιοποίηση και εφαρμογή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ορεινών Όγκων της Κρήτης.
 9. Την ανάπτυξη και προώθηση των σύγχρονων ηλεκτρονικών μεθόδων διακυβέρνησης και εξυπηρέτησης του πολίτη

Σε κάθε περίπτωση για το νομό μας οφείλουμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας

 • Για την ανέγερση νέου σύγχρονου και λειτουργικού Νοσοκομείου.
 • Για την αναβάθμιση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης και την διασύνδεση του με τα λιμάνια και τα αεροδρόμια του νησιού.
 • Για την κατασκευή του Φράγματος Πλατύ Ποταμού και των δικτύων άρδευση 45.000 στρεμμάτων γης στο Αμάρι και το νότο του Νομού μας.
 • Για νέο χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό.
 • Για την ανέγερση νέου Κεντρικού Αρχαιολογικού Μουσείου.
 • Για την ανέγερση νέου Αστυνομικού Μεγάρου.
 • Για την κατασκευή το Νότιου Περιφερειακού Οδικού Άξονα της πόλης του Ρεθύμνου.
 • Την συνέχιση και ολοκλήρωση των έργων του Αμαριώτικου Δρόμου, του Δρόμου Ταχείας Κυκλοφορίας Ηράκλειο - Ανώγεια - Γαράζο - Πέραμα και βελτίωσης της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ρεθύμνου - Ηρακλείου.
 • Την εφαρμογή του σχεδιασμού των Δήμων του νομού που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013.
 • Τον εξυγχρονισμό της σχολικής στέγης και υποδομής.
 • Την εφαρμογή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ορεινών Όγκων της Κρήτης μέσα από το οποίο προσδιορίστηκαν συγκεκριμένες δράσεις για την ανάπτυξη των ορεινών περιοχών με βασικό στόχο την εξάλειψη των συνθηκών απομόνωσης και εγκατάλειψης των χωριών, μέσα από  την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των φυσικών πόρων και του ανθρώπινου δυναμικού.

Με τις σκέψεις αυτές καλωσορίζω στο Ρέθυμνο τον Υφυπουργό κ. Σταύρο Αρναουτάκη, με τον οποίο έχω αναπτύξει άριστη συνεργασία, όπως άλλωστε προτίθεμαι να κάνω με οποιοδήποτε Κυβερνητικό στέλεχος, και Αρχή, προκειμένου να δουλέψουμε από κοινού και με συντονισμένες προσπάθειες να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το Ρέθυμνο και τους Ρεθυμνιώτες

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 21 Μάι 2018

Αρθρογραφία