ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΜΕ Ο.Α.Ε.Ε.

Εκτύπωση

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΜΕ Ο.Α.Ε.Ε.

12/1/2010

Από την αρχή του τρέχοντος έτους ιδιαίτερα αυξημένο πρόβλημα ιατρικής περίθαλψης αντιμετωπίζουν στο Ρέθυμνο οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.) λόγω της απόφασης του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου να καταγγείλει από 01/01/2010 όλες τις συμβάσεις και να μη συνάψει νέες με τους ίδιους όρους.

Το Επιμελητήριο Ρεθύμνης με έγγραφό του που απεύθυνε στις 12/01/2010 προς τον Διοικητή του Ο.Α.Ε.Ε. κ. Κωνσταντίνο Παπαθανασίου και την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ζητάει τις άμεσες δικές τους ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος και την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης για την παροχή στους ασφαλισμένους του Νομού Ρεθύμνης ιατρικής περίθαλψης αντάξιας των εισφορών που αυτοί καταβάλλουν.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο του Επιμελητήριου, ο Ιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνου από τις αρχές του προηγουμένου έτους εγγράφως είχε ενημερώσει τη Διοίκηση του Ο.Α.Ε.Ε. για την απόφασή του να καλέσει τους γιατρούς - μέλη του να μην προχωρήσουν σε σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου ετήσιας διάρκειας, όπως προτείνει ο Οργανισμός, από 01/01/2010, επειδή τις προτεινόμενες συμβάσεις ο Ιατρικός Σύλλογος τις θεωρεί κατάλοιπα άλλων εποχών και άλλων αντιλήψεων. Συγχρόνως, με το ίδιο έγγραφο, ο Ιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνου κατέθετε τις προτάσεις του και καλούσε τον Οργανισμό σε διάλογο.

Δυστυχώς, ο Ιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνης υλοποίησε την υπόσχεσή του, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού στο Νομό μας να μείνουν, από την αρχή του τρέχοντος έτους, χωρίς ιατρική περίθαλψη.

Η κατάσταση των ασφαλισμένων στο Νομό Ρεθύμνης γίνεται ακόμη δυσμενέστερη σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία περιορισμού των διαθέσιμων εισοδημάτων μεσούσης της οικονομικής κρίσης και της μείωσης του τουρισμού.


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 24 Μάι 2018

Αρθρογραφία