Αμαύρωση των θεσμών και των συμβολών μας η τοποθέτηση πανώ στο Βράχο της Ακοπόλης.

Εκτύπωση

Απαράδεκτη κίνηση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. 
Αμαύρωση των θεσμών και των συμβολών μας η τοποθέτηση πανώ στο Βράχο της Ακοπόλης.Το σύμβολο του Ελληνικού πολιτισμού, τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης επέλεξαν για να στείλουν το μήνυμα τους στους νέους σε κάθε γωνιά της Ευρώπης.

Μαθητές, φοιτητές και μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ αποτύπωσαν τη λέξη "αντίσταση", σε 5 γλώσσες, σε ένα τεράστιο πανό, κάλεσμα για ένα κοινό πανευρωπαϊκό μέτωπο, για ένα καλύτερο αύριο.

Η πρωτότυπη διαμαρτυρία, που διήρκησε περίπου δύο ώρες, δέχτηκε ομαδικά πυρά από την πλειοψηφία των κομμάτων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος έκανε λόγο για απαράδεκτες ενέργειες που αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου σχετικά τόνισε ότι "....ο,τιδήποτε έχει να κάνει με την διαμαρτυρία είναι το κατά πόσο είναι ειρηνική ή όχι. Εγώ αποδοκιμάζω αυτή την στιγμή το γεγονός ότι η χώρα μας διασύρεται διεθνώς με ευθύνη αυτής της κυβέρνησης".

Επιφυλακτική εμφανίστηκε η υπεύθυνη Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου: "Δεν θεωρώ ότι η χώρα βρίσκεται σε επαναστατική περίοδο, ούτε ότι είμαστε κάτω από καθεστώς, που χρειάζεται με αυτό τον τρόπο, και μάλιστα με έναν τρόπο που θα κάνει σίγουρα το γύρο του κόσμου, να δώσουμε την εικόνα μιας χώρας, που ανθίσταται συνολικά. Βεβαίως, από την πλευρά των παιδιών βλέπουμε ότι υπάρχει ένας ακτιβισμός, ο οποίος γίνεται κατανοητός, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς δεν οφείλουμε να βάλουμε όρια", τόνισε.

"Κάποιοι έχουν μπερδέψει το νόημα των λέξεων. Άλλο αντίσταση άλλο βεβήλωση. Η ανάρτηση πανό επιτρέπεται, αλλά υπάρχουν και χώροι ιεροί, όπου ο καθένας δεν μπορεί να κάνει ότι θέλει", σχολίασε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Κυριάκος Βελόπουλος .

Εμείς απλά θέλουμε να σχολιάσουμε τη θέση των εκπροσώπων αυτής της ομάδας που κρέμασε το πανό.
Τα νεαρά αυτά παιδιά έκαναν λόγο για την δημοκρατικές αξίες της χώρας μας θέλοντας να πουν ότι ήταν δημοκρατική και η πράξης τους.
Αν δεχθούμε αυτή τη λογική τότε θα πρέπει να δεχθούμε ότι από αύριο όποιος θέλει να δηλώσει κάτι, θα πρέπει να τραβάει κατά "βράχο" μεριά (Ακρόπολη) και να κρεμάει ότι του κατέβει ή ότι τέλος πάντων πρεσβεύει.

Από αύριο λοιπόν θα πρέπει να δούμε και ο άλλα πανό στον ιερό βράχο της Ακρόπολης από το "Σύλλογο πλημμυροπαθούντων Νέας Ιωνίας", από τους οπαδούς του Πανσεραϊκού που εναντιώνονται στην αγορά του 50% από τον Αλέξη Κούγια, από το καφενείο της γειτονιάς επειδή του πήρε την άδεια λειτουργίας ο Δήμος Κάτω Ραχούλας στην Ορεινή Γαστούνη, από τους οπαδούς του Κόμματος του Λεβέντη και ένα σωρό άλλους που απλά έχουν την όρεξη και το χρόνο να πάνε μέχρι την Ακρόπολη και να ξεδιπλώσουν το δικό τους πανό.
Ε, νομίζω ότι δεν θα έπρεπε να πρόκειτε περί ελεύθερου χρόνου ή όρεξης αλλά περί προστασίας του ιερού αυτού Συμβόλου για τη χώρα μας.
Γιατί θα πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι ότι για ότι συμφωνεί η δικιά μας παρέα, τυχόν διαφωνεί μια άλλη. Με αυτό θέλω να πω ότι η με την άποψη αυτών των παιδιών δεν σημαίνει ότι ντε και καλά συμφωνούν όλοι.
 Β.Κ.


« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 27 Μάι 2018

Αρθρογραφία