Ανέλαβαν καθήκοντα οι νέοι αντιδήμαρχοι

Εκτύπωση

Ανέλαβαν καθήκοντα οι νέοι αντιδήμαρχοι

  • Ο δήμαρχος Ρεθύμνου εξηύρε την προσπάθεια που έγινε τον προηγούμενο χρόνο από τους τρεις αντιδημάρχους  
  • Πολλά και σημαντικά τα έργα που έχει προγραμματίσει η δημοτική αρχή την νέα χρονιά

          11/1/10

της Μαρίας
Καλογεράκη
Δυο νέους αντιδημάρχους όρισε την νέα χρονιά ο δήμαρχος Ρεθύμνου.
Πρόκειται για τους κυρίους Κώστα Σαριδάκη και Κώστα Αραμπατζόγλου.  
Στις θέσεις τους παρέμειναν οι αντιδήμαρχοι κ. Μανόλης Αναγνωστάκης, κ. Τάσος Παπαδουράκης και κ. Ματθαίος Τσιμπισκάκης.
Πιο συγκεκριμένα οι αντιδημαρχίες έχουν ως εξής. Ο κ. Τάσος Παπαδουράκης θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του στις οικονομικές υπηρεσίες και τον τομέα περιβάλλοντος, ο κ. Ματθαίος Τσιμπισκάκης τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου και ο κ. Μανόλης Αναγνωστάκης τα αθλητικά θέματα και θέματα παιδείας.
Ο κ.Κώστας Σαριδάκης αναλαμβάνει  την αντιδημαρχία οικισμών και ο κ. Κώστας Αραμπατζόγλου θα αναλάβει τα θέματα καθημερινότητας.

«Οι αντιδημαρχίες θέλω να έχουν περιεχόμενο και αντίκρισμα. Προσπαθούμε με τους συνεργάτες μας ,συνολικά την δημοτική ομάδα, να κάνουμε το καλύτερο δυνατό.
Αντιλαμβανόμαστε τη δυσκολία των καιρών, ότι το κοινοτικό πλαίσιο είναι ίσως ο μοναδικός πόρος χρηματοδότησης πλέον των δήμων σε αυτή τη πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία και εκεί οι αντιδήμαρχοι και κυρίως ο κ. Τσιμπισκάκης πρέπει να ενεργοποιήσει τις δυνάμεις του και να επικεντρώσει όλη του την προσοχή για να μπορέσουμε να ωριμάσουμε ολοένα και περισσότερα έργα
», ανέφερε ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης.

Ο δήμαρχος Ρεθύμνου επικρότησε την προσπάθεια που έγινε τον προηγούμενο χρόνο από τους αντιδημάρχους και τόνισε πως η δουλειά αυτή θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της παρούσας δημοτικής θητείας.
Σε ότι αφορά στα έργα που έχουν δρομολογηθεί από την δημοτική αρχή ο Γιώργος Μαρινάκης τόνισε ότι είναι εντυπωσιακή η ωρίμανση στο δήμο Ρεθύμνου σε σύγκριση μάλιστα με την υπόλοιπη περιφέρεια όπως και στον τομέα των οικονομικών που όπως εξήγησε έχει ξεκαθαρίσει το «θολό τοπίο» των προηγούμενων ετών.

«Στα δε θέματα καθαριότητας νομίζω ότι το Ρέθυμνο είναι από τις καθαρότερες πόλεις της Ελλάδας με ίσως την καλύτερη οργάνωση σε επίπεδο Κρήτης. Ακριβώς διότι κάποιοι άνθρωποι δουλεύουν συνειδητά και κάνουν το καλύτερο δυνατό. Περιθώρια  βελτίωσης υπάρχουν πάντα, αλλά ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.
Επίσης πρέπει να εξάρουμε την συμβολή του Μανόλη Αναγνωστάκη στα θέματα του αθλητισμού που παράλληλα με την προεδρεία του ΔΑΟΡ ,έχει κάνει το Ρέθυμνο να είναι συνέχεια όχι μόνο στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές προσκήνιο με φιλόδοξες διοργανώσεις
», σημείωσε ο κ. Μαρινάκης

Το μεγάλο στοίχημα της δημοτικής αρχής που καλείται αυτήν την ώρα ο αντιδήμαρχος οικισμών να προχωρήσει είναι οι μελέτες που έχουν προκηρυχτεί για την αξιοποίηση των χωριών του δήμου.

Καλά είναι τα νέα επίσης και στον τομέα της παιδείας και ειδικότερα στο θέμα της σχολικής στέγης που αποτελεί βραχνά και για τον μητροπολιτικό δήμο του νομού. «Ως ένα άριστο παράδειγμα της συνεργασίας της δημοτικής αρχής, των υπηρεσιών αλλά και της κοινωνίας είναι η απόκτηση επιτέλους από το δήμο Ρεθύμνου των δυο οικοπέδων που προορίζονται για σχολική στέγη. Πρόκειται για το οικόπεδο της ιδιοκτησίας Φραγκάκη και την ιδιοκτησία της ΧΕΝ. Για το οικόπεδο Φραγκάκη έχει «κλείσει» και τυπικά το θέμα, για την ΧΕΝ απομένουν μόνο οι υπογραφές.
Ο δήμος Ρεθύμνου μετά από πολλές δεκαετίες μπορεί επιτέλους να διαθέσει εξαιρετικά ακίνητα  για την δημιουργία σχολικών μονάδων που θα ανακουφίσουν το οξύτατο πρόβλημα που παρουσιάζει η σχολική στέγη και στην περιοχή μας
», τόνισε ο δήμαρχος Ρεθύμνου.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία