Ερωτηματικά για το Σχολείο 2ης Ευκαιρίας στο Ρέθυμνο

Εκτύπωση

Ερωτηματικά για το Σχολείο 2ης Ευκαιρίας στο Ρέθυμνο

11/1/10

Η Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή με θέμα τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας, που αντιμετωπίζει φέτος το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ρεθύμνου.

Δυστυχώς, αν και βρισκόμαστε στα μέσα της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει ακόμα τοποθετήσει τον απαιτούμενο αριθμό εκπαιδευτικών στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας του νομού μας, με αποτέλεσμα το κεντρικό τμήμα του Ρεθύμνου να υπολειτουργεί ενώ τα τμήματα σε Ζωνιανά και Λιβάδια δεν έχουν ανοίξει ακόμα!

Η ερώτηση της Βουλευτού Ρεθύμνου απευθύνεται στην Υπουργό Παιδείας, δια βίου εκπαίδευσης και θρησκευμάτων.

Η κ. Κεφαλογιάννη, αφού αναφέρει, ότι τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας αποτελούν ένα ευέλικτο καινοτομικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο στοχεύει στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων που δε διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα και δεξιότητες ώστε να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς εργασίας, επισημαίνει ότι :
«στο Νομό Ρεθύμνου η ίδρυση και λειτουργία του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας λειτούργησε ευεργετικά για τους ενδιαφερόμενους. Μάλιστα κρίθηκε σκόπιμο και λειτούργησαν τμήματα σε μια από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές του νομού, στην επαρχία Μυλοποτάμου και συγκεκριμένα στα ορεινά χωριά Ζωνιανά και Λιβάδια, με πολύ θετικά αποτελέσματα και συνεχώς αυξανόμενες εγγραφές μαθητών

Ακολούθως, η κ. Κεφαλογιάννη τονίζει, ότι «φέτος παρατηρείται απαράδεκτη καθυστέρηση στον διορισμό εκπαιδευτικών με αποτέλεσμα στο κεντρικό τμήμα του Ρεθύμνου να διδάσκουν μόνο τέσσερις καθηγητές ενώ τα τμήματα του ορεινού Μυλοποτάμου δεν λειτούργησαν καθόλου». καταλήγει δε, την ερώτηση της, ως εξής:
«Επειδή η λειτουργία του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο Νομό Ρεθύμνου κρίνεται απολύτως απαραίτητη

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Τι προτίθεται να κάνει για την ομαλή λειτουργία του Σχολείου Δεύτερης ευκαιρίας στο Νομό Ρεθύμνου και ποιος είναι ο σχεδιασμός για την συνέχιση και την ενίσχυση του αυτού του σημαντικού εκπαιδευτικού θεσμού;»

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ:
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ. 
ΘΕΜΑ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

" Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας δημιουργήθηκαν στα πλαίσια ευρωπαϊκού προγράμματος και υπάγονται στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Υπουργείου σας.
Πρόκειται για ένα ευέλικτο καινοτομικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο στοχεύει στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων που δε διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα και δεξιότητες, ώστε να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς εργασίας.
Θεωρητικά λοιπόν, με το πρόγραμμα αυτό παρέχεται η δυνατότητα σε άτομα 18 ετών και άνω που δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση να αποκτήσουν απολυτήριο Γυμνασίου και να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνική, οικονομική και επαγγελματική ζωή.
Στο Νομό Ρεθύμνου η ίδρυση και λειτουργία του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας λειτούργησε ευεργετικά για τους ενδιαφερόμενους. Μάλιστα κρίθηκε σκόπιμο και λειτούργησαν τμήματα σε μια από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές του νομού, στην επαρχία Μυλοποτάμου και συγκεκριμένα στα ορεινά χωριά Ζωνιανά και Λιβάδια, με πολύ θετικά αποτελέσματα και συνεχώς αυξανόμενες εγγραφές μαθητών.
Ωστόσο φέτος παρατηρείται απαράδεκτη καθυστέρηση στον διορισμό εκπαιδευτικών με αποτέλεσμα στο κεντρικό τμήμα του Ρεθύμνου να διδάσκουν μόνο τέσσερις καθηγητές  ενώ τα τμήματα του ορεινού Μυλοποτάμου δεν λειτούργησαν καθόλου!
Επειδή η λειτουργία του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο Νομό Ρεθύμνου κρίνεται απολύτως απαραίτητη
."

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

" Τι προτίθεται να κάνει για την ομαλή λειτουργία του Σχολείου Δεύτερης ευκαιρίας στο Νομό Ρεθύμνου και ποιος είναι ο σχεδιασμός για την συνέχιση και την ενίσχυση του αυτού του σημαντικού εκπαιδευτικού θεσμού; "

Η ΕΡΩΤΩΣΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Σάββατο, 21 Απρ 2018

Αρθρογραφία