«Στα ύψη» και πάλι η τιμής της βενζίνης

Εκτύπωση

«Στα ύψη» και πάλι η τιμής της βενζίνης

  • Οι πολίτες ζητούν αποδείξεις από τους πρατηριούχους όταν γεμίζουν το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου τους
  • Οι βενζινοπώλες αντιδρούν, έστειλαν υπόμνημα διαμαρτυρίας στην ηγεσία του υπουργείου. 

            7/1/10

της Μαρίας
Καλογερά
Με ακριβή βενζίνη έκαναν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και οι Ρεθεμνιώτες.
Η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης την περίοδο των γιορτών κατέγραψε άνοδο κατά 8 με 10 λεπτά ενώ τον τελευταίο καιρό χρυσός πωλείται και το πετρέλαιο θέρμανσης που η τιμή του έχει σκαρφαλώσει στα 64 λεπτά.
Στα καύσιμα η τιμή της βενζίνης στο νομό κυμαίνεται από 1,16 μέχρι 1,23 ευρώ το λίτρο.
«Υπάρχει μια αδικαιολόγητη αύξηση που οφείλεται σε μια αύξηση που έχουν βάλει τα διυλιστήρια και υπάρχει αυτή η ανοδική πορεία », ανέφερε ο πρόεδρος της ένωσης βενζινοπωλών του νομού, Ηρακλής Ξυδάκης.

Αλαλούμ με τις αποδείξεις στα πρατήρια υγρών καυσίμων

Την ίδια ώρα αντίθετοι στην εγκατάσταση ταμειακών μηχανών είναι και οι πρατηριούχοι του νομού, που υποστηρίζουν πως δεν  είναι υποχρεωμένοι να εκδίδουν αποδείξεις λιανικής για την βενζίνη.
Ο πρόεδρος κ. Ηρακλής Ξυδάκης

Για το θέμα αυτό σήμερα η νέα ομοσπονδία πρατηριούχων εμπόρων καυσίμων έστειλε υπόμνημα διαμαρτυρίας στο αρμόδιο υπουργείο.
«Ο κόσμος έρχεται ήδη από τις πρώτες ημέρες που εξήγγειλε η κυβέρνηση το μέτρο των αποδείξεων και μας ζητάει να του κόβουμε αποδείξεις λιανικής για την βενζίνη. Εμείς δεν έχουμε ταμειακές μηχανές να κόψουμε αποδείξεις για την βενζίνη, εμείς μέχρι και σήμερα κόβουμε αποδείξεις για τα υπόλοιπα είδη, δεν είμαστε και υποχρεωμένοι να εκδίδουμε. Ας βγει το υπουργείο να αναλάβει τις ευθύνες του και να ξεκαθαρίσει στον κόσμο τι θα κάνει», σημείωσε ο πρόεδρος της ένωσης βενζινοπωλών του νομού, Ηρακλής Ξυδάκης.  

Οι βενζινοπώλες του νομού είναι θετικοί στην εγκατάσταση ταμειακών μηχανών αλλά με ένα ολοκληρωμένο σύστημα εισροών - εκροών, το οποίο θα επιδοτηθεί από κάποιο πρόγραμμα του κράτους.
Και αυτό διότι όπως εξηγεί και ο πρόεδρος της ρεθεμνιώτικης ένωσης βενζινοπωλών του νομού, σε διαφορετική περίπτωση, τα ποσά που θα πρέπει να πληρώσει ο κάθε πρατηριούχος για να εκδίδει αποδείξεις και για την βενζίνη είναι υπέρογκα.
«Αυτό το σύστημα για το μικρότερο πρατήριο στοιχίζει εάν έχει τις απαιτούμενες υποδομές και δεν χρειαστεί να αλλάξει και δεξαμενές, περίπου 40.000 ευρώ. Μιλάμε για ένα πολύ μεγάλο κόστος. Για ένα πρατήριο τώρα μεσσαίο το ποσό αυτό θα ξεπεράσει τις 50 χιλιάδες ευρώ. Το κόστος είναι αρκετά μεγάλο και σε αυτή τη φάση που και η δουλειά μας έχει πέσει, δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα, να το επιβαρυνθούμε », τόνισε ο κ. Ξυδάκης.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 22 Μάι 2018

Αρθρογραφία