Με λαμπρότητα και φέτος ο εορτασμός των Θεοφανείων στο Ρέθυμνο

Εκτύπωση

Με λαμπρότητα και φέτος ο εορτασμός των Θεοφανείων στο Ρέθυμνο

  • Εκατοντάδες πολίτες παρευρέθησαν στον αγιασμό των υδάτων στο λιμάνι της πόλης
  • Πραγματοποιήθηκε και φέτος αγιασμός των υδάτων στο Φράγμα Ποταμών Αμαρίου.

 Δείτε το θέμα τηλεοπτικά

             6/1/10


της Μαρίας
Με κάθε επισημότητα τιμήθηκε και φέτος στο Ρέθυμνο ο εορτασμός των Θεοφανείων. Εκατοντάδες πιστοί αλλά και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης από νωρίς το πρωί κατέκλεισαν τον ιερό μητροπολιτικό ναό για να προσκυνήσουν και να ανάψουν ένα κερί.
Παρόντες η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Νομού καθώς και τα μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, τόσο σε επίπεδο νομού όσο και Δήμου Ρεθύμνης.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός των υδάτων στο ενετικό λιμάνι Ρεθύμνου.

Μόλις ο ιερέας έψαλε το «εν Ιορδάνη» πάνω από δέκα κολυμβητές, αψηφώντας το κρύο,  βούτηξαν στα παγωμένα νερά του λιμανιού για να πιάσουν τον σταυρό.

Τον ιερό σταυρό κατάφερε να πιάσει ο 43χρονος Στέλιος Ασβεταδέλης, ο οποίος σχεδόν  κάθε χρόνο βουτάει στα παγωμένα νερά του λιμανιού.

Οι τοπικοί φορείς στη συνέχεια  μετέβησαν στο λιμεναρχείο Ρεθύμνου για την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Εκεί αντάλλαξαν ευχές τόσο για το νέο έτος όσο και για τον εορτασμό των Θεοφανείων.

Πραγματοποιήθηκε και φέτος αγιασμός των υδάτων στο Φράγμα Ποταμών

Με λαμπρότητα και με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών που κατέκλεισαν κάθε σημείο του Φράγματος Ποταμών πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός των υδάτων.
Μόλις ο ιερέας έψαλε το «εν Ιορδάνη» δεκάδες κολυμβητές βούτηξαν στα παγωμένα νερά της λίμνης για να πιάσουν τον σταυρό.

Τον ιερό σταυρό κατάφερε να πιάσει ο νεαρός Αντώνης.
Πριν τον αγιασμό για πρώτη φορά φέτος σε συνεργασία με τον ιστιοπλοϊκό όμιλο Ρεθύμνου πραγματοποιήθηκε στην λίμνη του Φράγματος επίδειξη σκαφών τύπου Optimist και Laser, από εκπαιδευόμενους μαθητές του Ομίλου.


Πλήθος κόσμου στο Φράγμα.
Στα αριστερά το συνεργείο του AGORATV
Με σύμμαχο τον καλό καιρό, εκατοντάδες πολίτες της ευρύτερης περιοχής του Αμαρίου, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης, κ.Αθανάσιος Καρούντζος αλλά και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης παρευρέθησαν στον καθιερωμένο πλέον αγιασμό των νερών του Φράγματος, που έγινε για 2η φορά φέτος, όπως και πέρσι, τέτοια ημέρα.

Στο Φράγμα πλέον υπολείπονται 3 μέτρα νερού για να ολοκληρωθεί η πλήρωση του ταμιευτήρα και να ξεκινήσει η υπερχείλιση του.

Μετά από αυτό το νερό αναμένεται μέσω της σήραγγας Πρασσών να αξιοποιηθεί για να υδρεύει αλλά και να αρδεύει τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις των δήμων Συβρίτου, Κουρητών καθώς και των Δήμων Ρεθύμνου & Αρκαδίου.
 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 24 Απρ 2018

Αρθρογραφία