Σε σύναψη δανείου θα προχωρήσει ο δήμος Αρκαδίου

Εκτύπωση

Σε σύναψη δανείου θα προχωρήσει ο δήμος Αρκαδίου

  • Κρίση και στους Δήμους από το "τέλος παρεπιδημούντων"

5/1/10
της Μαρίας Καλογεράκη


Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αρκαδίου σε πρόσφατη συνεδρίασή του αποφάσισε να προχωρήσει στην σύναψη ενός δανείου από τη Συνεταιριστική τράπεζα Χανίων ύψους 950 χιλιάδων ευρώ.
Αιτία στάθηκε σύμφωνα με τον δήμαρχο Αρκαδίου η μείωση του τέλους παρεπιδημούντων, καθώς από αυτά τα τέλη ο δήμος κάθε χρόνο εισέπραττε ένα εκατομμύριο 200 χιλιάδες ευρώ.
«Φέτος - σύμφωνα με τον κ. Μανόλη Μανωλακάκη - εισπράξαμε μόνο 175.000 χιλιάδες ευρώ λόγω της μείωσης του τέλους παρεπιδημούντων και επιπλέον τα έργα τα οποία είχαμε ξεκινήσει όπως είναι το μεγάλο αποχετευτικό και αρδευτικό έργο του φράγματος των ποταμών αναγκαστήκαμε να χρηματοδοτήσουμε αυτά τα έργα για να γίνουν στο δήμο κάποια συμπληρωματικά έργα, οπότε αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε στην σύναψη αυτού του δανείου για να ολοκληρώσουμε αυτά τα μεγάλα έργα αλλά και για να συμπληρώσουμε και να ολοκληρώσουμε τον προϋπολογισμό του 2009».

Με την σύναψη αυτού του δανείου η δημοτική αρχή θα καταφέρει να συνεχίσει να υλοποιεί τα μεγάλα έργα υποδομών αλλά και έργα τουριστικής προβολής και ανάπτυξης στον δήμο Αρκαδίου, που σχεδιάζονται.
Όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος της περιοχής, ο δήμος Αρκαδίου είναι ο πιο αναπτυσσόμενος δήμος του νομού και δεν μπορεί να στερείται αυτή την ώρα από μεγάλα αναπτυξιακά έργα, τα οποία η δημοτική αρχή σχεδιάζει να υλοποιήσει το επόμενο διάστημα.
Ο κ.Μανόλης Μανωλακάκης στη συνέχεια ξεκαθάρισε πως ο δήμος έχει την δυνατότητα να ξεχρεώσει το δάνειο που θα πάρει.
«Αυτό το δάνειο είναι πάρα πολύ μικρό. Να σημειώσουμε ότι άλλοι δήμοι έχουν πάρει πολύ μεγαλύτερα δάνεια και στο νομό αλλά και στην ευρύτερη περιφέρεια. Τα τοκοχρεολύσια του δανείου που θα πάρουμε είναι της τάξεως των 75.000 χιλιάδων ευρώ, ένα αρκετά δηλαδή μικρό ποσό»

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου υπήρξαν ενστάσεις ωστόσο μόνο ένας δημοτικός σύμβουλος ψήφισε κατά της πρότασης που εισήλθε στην συνεδρίαση του οργάνου.


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία