Μ. Όθωνας «Συνεχίζεται η λειτουργία του κέντρου νεοσυλλέκτων στο 547 τάγμα πεζικού Ρεθύμνου»

Εκτύπωση

Μ. Όθωνας «Συνεχίζεται η λειτουργία του κέντρου νεοσυλλέκτων στο 547 τάγμα πεζικού Ρεθύμνου»

5/1/10
του Βασίλη Κασιμάτη

Τον ερχόμενο Φεβρουάριο θα παρουσιαστεί η επόμενη σειρά νεοσύλλεκτων στο στρατόπεδο Θεοδωράκη, ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό, κ.Μανόλης Όθωνας.

Το τελευταίο διάστημα πληροφορίες ήθελαν τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να μην διανείμει σειρά νεοσύλλεκτων τον ερχόμενο μήνα στο 547 τάγμα πεζικού, που λειτουργεί στο στρατόπεδο της πόλης.

«Μόλις δημιουργήθηκε ένας σχετικός θόρυβος ότι δεν θα υπάρξει σειρά νεοσυλλέκτων που θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο στο 547 τάγμα πεζικού Ρεθύμνου, είχα άμεσα επικοινωνία με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό εθνικής άμυνας Πάνο Μπεγλίτη. Ενημερώθηκα λοιπόν ότι ήδη από την παραμονή της πρωτοχρονιάς ο διοικητής του στρατοπέδου της πόλης έχει και εγγράφως την διαβεβαίωση ότι κανονικά θα παρουσιαστεί η επόμενη σειρά τον ερχόμενο μήνα και τέτοιο θέμα δεν τίθεται», ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό, κ. Μανόλης Όθωνας.

Για το θέμα αυτό μάλιστα το προηγούμενο διάστημα η βουλευτής της ΝΔ στο νομό, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, προκειμένου να διευκρινιστεί ο σχεδιασμός του υπουργείου σχετικά με την λειτουργία του κέντρου νεοσυλλέκτων στο 547 τάγμα πεζικού Ρεθύμνου.
Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της αξιωμ. αντιπολίτευσης του νομού στην ερώτησή της προς τον αρμόδιο υπουργό μεταξύ άλλων εξέφρασε
«την έντονη ανησυχία για το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια μειώνεται συνεχώς ο αριθμός των νεοσυλλέκτων που αποστέλλονται για εκπαίδευση στο Ρέθυμνο, γεγονός που ενδεχομένως σηματοδοτεί τυχόν σχεδιασμό παύσης της λειτουργίας του κέντρου και προφανώς αβεβαιότητα ως προς το σχεδιαζόμενο μέλλον για το 547 Τάγμα Πεζικού».

Επομένως έτσι ή αλλιώς, θέμα επί της παρούσης δεν τίθεται και όλα βαίνουν καλώς. Είναι σημαντικό να θυμίζουμε ότι εις αντίθετη περίπτωση το πρόβλημα σε όλα τα επίπεδα για το Νομό Ρεθύμνου θα είναι μεγάλο, ίσως σημείο που εστίασε το αρμόδιο Υπουργείο, "σκύβοντας" στον προβληματισμό.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία