Επιμελητήριο & Γ.Περιφέρεια ... τα είπαν!

Εκτύπωση

Επιμελητήριο & Περιφέρεια ... τα είπαν!

5/1/10

Τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης κ. Αθανάσιο Καρούντζο επισκέφθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία της Περιφέρειας ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Νικήτας Δολαψάκης προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα της αγοράς και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να υπάρξει αναθέρμανση της αγοράς το επόμενο χρονικό διάστημα καθώς και την από κοινού μελλοντική συνεργασία σε διάφορα ζητήματα.
Ο κ. Καρούντζος δεσμεύτηκε στην πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης με κατεύθυνση την επίλυση των προβλημάτων.

Μετά την συνάντηση ο κ. Καρούντζος ανέφερε σε δηλώσεις του:
"Σήμερα είχαμε μια σημαντική συνάντηση με το Επιμελητήριο Ηρακλείου και αναδείχθηκαν πάρα πολλά προβλήματα. Το κύριο πρόβλημα είναι αυτό της αγοράς, να μπορέσει να κινηθεί. Θα πάρουμε μία πρωτοβουλία μαζί με τις 4 Νομαρχίες, με τα Επιμελητήρια και τον επαγγελματικό κόσμο αλλά και τον κόσμο των τραπεζών σε μια ευρεία σύσκεψη για να δούμε τα ζητήματα της αγοράς.
Ένα δεύτερο θέμα ήταν η έκθεση που θα γίνει για το «Κρητικό Πανόραμα 2010». Και σ αυτό το θέμα  θα συνεργαστούμε με τις τέσσερεις Νομαρχίες για να την ξαναστήσουμε αυτήν την Έκθεση στην Αθήνα.
Από την πλευρά της η Περιφέρεια όπως έγινε και πέρσι θα στηρίξει και φέτος αυτήν την προσπάθεια.

Τρίτον, τόνισε ο κ. Καρούντζος,  θα έχουμε μια διαρκή διαβούλευση και επικοινωνία σε κάθε είδους προβλήματα που ανακύπτουν.
Πιστεύω ότι με την συνεργατικότητα σε όλους αυτούς τους τομείς θα δώσουμε μια προτεραιότητα στο ΕΣΠΑ , διότι πίσω από το ΕΣΠΑ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, από τις ιδιωτικές επενδύσεις, κινείται ένας ολόκληρος κόσμος, μια σειρά επαγγέλματα, τα οποία είναι πάρα πολύ σημαντικό να αναθερμανθούν και να προχωρήσει με κανόνες σοβαρούς ξανά η αγορά σε πλαίσια δημιουργικά. Βέβαια κάθε κρίση μπορεί να αποβάλει τα αρνητικά και να βρούμε πιο θετικά πράγματα για να προχωρήσουμε".

Θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη, διευκρίνισε ο κ. Καρούντζος και ανέφερε:
« Πρέπει να υπάρξει κοινή συμπόρευση με όλες οι πλευρές και  γι αυτό δεν αποκλείω από αυτήν την σύσκεψη ούτε τους κυρίους Νομάρχες ούτε τους ανθρώπους που έχουν σχέση με τα Επιμελητήρια αλλά ούτε και τους ανθρώπους οι οποίοι ασχολούνται με την δυνατότητα της κάθε τράπεζας σε θέματα οργανισμού. Όλοι μαζί πρέπει να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα και κάποια κοινή διαβούλευση» .

 


« επιστροφή στη κατηγορία Κρήτη

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 26 Απρ 2018

Αρθρογραφία