Κατεπείγουσα Ε.Δ.Ε. για τον θάνατο του Νίκου Κακαουνάκη

Εκτύπωση

Κατεπείγουσα Ε.Δ.Ε. για τον θάνατο του Νίκου Κακαουνάκη
 

  • Υπόνοιες για λανθασμένες ιατρικές ενέργειες

         4/1/10

του Βασίλη
Κασιμάτη
Εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για την υπόθεση νοσηλείας του γνωστού δημοσιογράφου, Νίκου Κακαουνάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών, έδωσε η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ευαγγελισμός», Γ. Μυλωνάκη.

Η διοίκηση του νοσοκομείου Ευαγγελισμός άνοιξε τον φάκελο και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν εντόπισε ασάφειες ή ερωτηματικά.
Αυτό βέβαια ήταν αναμενόμενο καθώς είναι γνωστή η στάση πολλών Νοσηλευτικών ιδρυμάτων σε παραμφερείς υποθέσεις.
η Υπουργός κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου


Για συγκάλυψη κατηγορεί η κοινή γνώμη την στάση του νοσοκομείου, ενώ ενδιαφέρον αναμένεται να παρουσιάσει τόσο το αποτέλεσμα της Ε.Δ.Ε., όσο και η ίδια η διαδικασία που θα ακολουθήσει.
Πάντως σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας μας από προηγούμενο σχετικό ρεπορτάζ, η αρχή του κακού και εκεί που εντοπίζεται σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές της Ρ.Α. το λάθος, ήταν η απόφαση του θεράποντος ιατρού να προχωρήσει σε αφαίρεση του πολύποδα με εγχειρητικό τρόπο και όχι με κολονοσκόπηση.

Θυμίζουμε ότι ο αείμνηστος Νίκος Κακαουνάκης είχε εισαχθεί πριν από ένα περίπου μήνα στο εν λόγω νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί στην επέμβαση αφαίρεσης πολύποδα στο παχύ έντερο.
Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του και κατόπιν της επέμβασης όπως προαναφέραμε, παρουσιάστηκαν επιπλοκές και η κατάσταση της υγείας του παρουσίαζε σταθερή επιδείνωση.

Ύστερα από αίτημα συγγενών του διακομίστηκε πριν από λίγες ημέρες στην εντατική ιδιωτικού θεραπευτηρίου, όπου κατέληξε  το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία