Ξεκινάει η ανάπλαση της οδού Παχλά

Εκτύπωση
Ξεκινάει η ανάπλαση της οδού Παχλά

  • Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Παχλά από το ύψος της περιοχής «Κόρακα Καμάρα» μέχρι το παλιό πανεπιστήμιο. 
4/1/10
της Μαρίας Καλογεράκη


Μερικές από τις παρεμβάσεις που θα γίνουν στην παραμελημένη μέχρι σήμερα περιοχή των Περιβολίων Ρεθύμνου είναι κατασκευή νέων πεζοδρομίων με δενδροφύτευση, διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων και μικρών πλατειών.
Το έργο αυτό έχει αρχικό προϋπολογισμό 1.325.000 ευρώ και όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Ρεθύμνου οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2010.
«Ξεκινάει το 2010 με πολύ σημαντικά έργα για την πόλη. Ένα από αυτά είναι το έργο της ανάπλασης της λεωφόρου Παχλά. Το έργο αυτό πέρασε από το ελεγκτικό συμβούλιο και είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε την σύμβαση με τον ανάδοχο», σημείωσε ο κ. Ματθαίος Τσιμπισκάκης.

Σε εργοτάξιο ωστόσο θα μετατραπεί τον νέο χρόνο η πόλη του Ρεθύμνου, αφού η δημοτική αρχή θα υλοποιήσει σημαντικά έργα που στοχεύουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
Τα έργα αυτά που θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα θα κατασκευαστούν είτε από εθνικούς πόρους είτε από ιδίους πόρους του δήμου ενώ αρκετά έχουν ενταχθεί και στο πρόγραμμα Θησέας.

«Ξεκινάει άμεσα το έργο της οδού Αποστολάκη όπως επίσης έχει υπογραφεί η σύμβαση για το δυτικό κομμάτι της παλιάς πόλης σε ότι αφορά την πλακόστρωση και επιπλέον η ανάπλαση των παραδοσιακών κτισμάτων που είναι στην πλατεία των Πρασσών. Αυτά είναι σημαντικά έργα που ξεκινάνε τις πρώτες ημέρες του 2010 και που θα αλλάξουν την εικόνα και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής  των κατοίκων της πόλης», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Ρεθύμνου, Ματθαίος Τσιμπισκάκης.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ρεθύμνου όλα έργα στα οποία είτε έχει προχωρήσει είτε θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα η δημοτική αρχή, είναι προσαρμοσμένα στον σχεδιασμό που έχει ξεκινήσει της πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης.


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 21 Μάι 2018

Αρθρογραφία