«Παγώνουν» οι διαδικασίες για την κατασκευή νέου νοσοκομείου

Εκτύπωση

«Παγώνουν» οι διαδικασίες για την κατασκευή νέου νοσοκομείου

  • Καμία απάντηση για την καταλληλότητα του οικοπέδου στην περιοχή του Σωματά δεν έχει δώσει μέχρι και σήμερα το προηγούμενο Δ.Σ. της ΔΕΠΑΝΟΜ

 Δείτε το θέμα τηλεοπτικά

           4/1/10


της Μαρίας
Καλογεράκη
Στον «πάγο» έχει μπει το θέμα της ανέγερσης ενός νέου νοσοκομείου στο νομό Ρεθύμνου. Μέχρι να τοποθετηθούν τα νέα στελέχη στην αρμόδια τεχνική υπηρεσία του υπουργείου υγείας, έχουν παγώσει όλες οι διαδικασίες τόσο για την κατασκευή ενός νέου νοσηλευτικού ιδρύματος στο νομό όσο και για την ολοκλήρωση των εργασιών στην νέα πτέρυγα του νοσοκομείου Ρεθύμνου.

«Σε ότι αφορά τις εργασίες στο νοσοκομείο όπως και σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, έχουν σταματήσει οι εργασίες μέχρι νεωτέρας. Για το νέο νοσοκομείο δεν υπάρχει καμία εξέλιξη. Εκτός από το έγγραφο που έστειλα εγώ στην υπουργό υγείας τις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ, δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση ούτε έχουμε καμία πληροφορία για το τι γίνετε», σημειώνει ο διοικητής του γενικού νοσοκομείου, Γιώργος Ξεξάκης.

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα δεν είχε σταλεί από τα στελέχη της ΔΕΠΑΝΟΜ, η απάντηση για την καταλληλότητα του οικοπέδου που παραχωρεί η δημοτική αρχή στην περιοχή του Σωματά.
Τον περασμένο Μάρτιο τα τότε στελέχη της αρμόδιας τεχνικής υπηρεσίας του υπουργείου υγείας μαζί με τους τοπικούς φορείς είχαν επισκεφθεί για πρώτη φορά την οικοπεδική έκταση που παραχωρεί ο δήμος Ρεθύμνου στην περιοχή Σωματά, προκειμένου να ανεγερθεί ένα νέο νοσοκομείο στο Ρέθυμνο.

Πρόκειται για μια οικοπεδική έκταση 250 συνολικά στρεμμάτων, η οποία απέχει μόλις 5,5 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Από τότε ωστόσο μέχρι και σήμερα τα στελέχη της ΔΕΠΑΝΟΜ δεν επισκέφθηκαν ξανά την οικοπεδική αυτή έκταση για να δώσουν και την οριστική απάντηση για την καταλληλότητα του χώρου όπως ξεκαθαρίζει και ο διοικητής του ιδρύματος
«Δεν έχουμε καμία απάντηση, το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΠΑΝΟΜ δεν κάνει τίποτα, περιμένουν την διαδικασία. Εδώ και ένα μήνα περίπου έχει τελειώσει η υποβολή των βιογραφικών για το διοικητικό συμβούλιο της αρμόδιας τεχνικής υπηρεσίας του υπουργείου υγείας, και πιστεύω ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνει το νέο διοικητικό συμβούλιο που θα επιληφθεί επί όλων των θεμάτων που αφορούν τα νοσοκομεία της χώρας».

ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΕΠΑΝΟΜ

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του νομού, κ. Μανόλης Όθωνας, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι στα μέσα του μήνα του διανύουμε θα έχει οριστεί νέο διοικητικό συμβούλιο στη ΔΕΠΑΝΟΜ και θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την ανέγερση ενός νέου νοσοκομείου αλλά και για την ολοκλήρωση των εργασιών της επέκτασης.
«Ελπίζω ότι εντός του Ιανουαρίου θα υπάρξει δυνατότητα και σε αυτή τη συνεννόηση είμαι με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υποδομών να έχουμε μια πρώτη συνάντηση ουσίας με το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΠΑΝΟΜ και για τα δυο αυτά θέματα», ανέφερε ο κ. Όθωνας.


ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Και ενώ το θέμα της κατασκευής ενός νέου νοσοκομείου στο νομό έχει κολλήσει, το προσωπικό του γενικού νοσοκομείου προσπαθεί καθημερινά να περιθάλψει τους πολίτες με τα αμέτρητα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες κλινικές του νοσηλευτικού ιδρύματος. Σήμερα μάλιστα σύμφωνα με τον διοικητή του ιδρύματος ήρθε να προστεθεί ένα ακόμα πρόβλημα με τις προμήθειες των υλικών.

«Μας έστειλε ένα έγγραφο η επιτροπή προμηθειών υγείας, η οποία είναι η αρμόδια για να εγκρίνει όλες τις προμήθειες, ότι ζητά διευκρινήσεις από το υπουργείο υγείας, οι οποίες όταν δοθούν θα μας ενημερώσει για το πώς γίνετε πλέον η διαδικασία των διαγωνισμών. Επομένως αυτό είναι ένα πρόβλημα για εμάς, ας ελπίσουμε ότι θα είναι προσωρινό και σύντομα να ληφθεί κάποια απόφαση, έτσι ώστε τα νοσοκομεία όλης της χώρας να μπορούν να προμηθευτούν τα υλικά που χρειάζονται για την λειτουργία τους», επισημαίνει ο κ. Ξεξάκης.


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία