Αγιασμός των υδάτων στο Φράγμα Ποταμών Αμαρίου

Εκτύπωση

Αγιασμός των υδάτων στο Φράγμα Ποταμών Αμαρίου

  • Μεγάλη αναμένεται να είναι και φέτος η προσέλευση του κόσμου για το νέο αυτό θεσμό.

2/1/2010

Την Τετάρτη 06/01/2010 και ώρα 12:30 μ.μ., ημέρα της εορτής των Θεοφανίων, θα πραγματοποιηθεί Αγιασμός των υδάτων στο Φράγμα Ποταμών Αμαρίου παρουσία των Αρχών του τόπου.

Ο Αγιασμός των υδάτων του Φράγματος που πλέον έγινε θεσμός ως γεγονός για την ευρύτερη περιοχή της πρώην Επαρχίας Αμαρίου, αναμένεται να προσελκύσει πλήθος κόσμου από όλο τον νομό, μετά και την περυσινή μεγάλη προσέλευση του κόσμου, που αψήφησε τις άσχημες καιρικές συνθήκες.

Ειδικότερα φέτος, πριν από τον Αγιασμό και σε συνεργασία με τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ρεθύμνου θα γίνει στην λίμνη του Φράγματος επίδειξη σκαφών τύπου Optimist και Laser, από εκπαιδευόμενους μαθητές του Ομίλου.

Στο Φράγμα πλέον υπολείπονται 3 μέτρα νερού για να ολοκληρωθεί η πλήρωση του ταμιευτήρα και να ξεκινήσει η υπερχείλιση του.

Στην ευρύτερη περιοχή της λίμνης, που έχει βάθος νερού ήδη στα 41 μέτρα, έχει δημιουργηθεί ένα νέο οικοσύστημα που όλοι αξίζει να θαυμάσουμε και να προστατεύσουμε.

Η μικρή απόσταση από την πόλη του Ρεθύμνου και τα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής αυτής του Αμαρίου, έχουν καταστήσει το φράγμα Ποταμών ένα σημαντικότατο πόλο έλξης επισκεπτών, που θαυμάζουν τόσο τον νέο υδροβιότοπο που έχει δημιουργηθεί, όσο και το έργο του Φράγματος.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία