Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του δήμου Ρεθύμνου

Εκτύπωση

Εγκρίθηκε ο προϋπο-λογισμός του δήμου Ρεθύμνου

 Δείτε το θέμα 
           τηλεοπτικά

     30/12/09

της Μαρίας
Καλογεράκη
Με 14 ψήφους υπέρ και επτά κατά, το απόγευμα της Δευτέρας εγκρίθηκε με πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο Ρεθύμνου ο προϋπολογισμός του 2010.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο οικονομικών, Τάσο Παπαδουράκη, για πρώτη φορά ο προϋπολογισμός είναι υγιής χωρίς τραπεζικά δάνεια, ισοσκελισμένος σε επίπεδο εσόδων και εξόδων και ανέρχεται στα 75 περίπου εκατομμύρια ευρώ.

Επιπλέον σύμφωνα με τον κ. Παπαδουράκη «ο προϋπολογισμός έχει το 59% του συνόλου σε επενδύσεις, ισχυρή αναπτυξιακή μορφή, δεν έχει καθόλου έργα που σίγουρα θα ενταχθούν το 2010.
Επειδή όμως δεν έχουν ενταχθεί δεν θέλαμε να έχει τέτοια στοιχεία ο προϋπολογισμός, ούτε έχει έργα του ΕΣΠΑ, ούτε προγραμματικές συμβάσεις, χορηγίες, μπήκαν μέσα μόνο τώρα αυτά που η οικονομική υπηρεσία έχει αποδεδειγμένα στα χέρια της
».

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος αναφέρθηκε επιπλέον και στο κόστος του προσωπικού που ανέρχεται στο ένα εκατ. 300 χιλιάδες ευρώ, που είναι  περισσότερο από ότι η επιχορήγηση του κράτους και καλύπτεται από ιδίους πόρους του δήμου.

Ιδιαίτερη έμφαση η δημοτική αρχή έδωσε και στο γεγονός ότι για πρώτη φορά ο προϋπολογισμός έγινε τον Δεκέμβρη και έτσι η λειτουργία του δήμου δεν θα σταματήσει και οι πληρωμές, οι εισπράξεις και όλη η οικονομική διαδικασία θα ισχύει κανονικά και την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου του 2010.
«Μέσα στον προϋπολογισμό είναι το σύνολο της λειτουργίας του δήμου. Ότι εισπράξει ο δήμος  όλη την ερχόμενη χρονιά θα το χρησιμοποιήσει το 2010, είναι αυτά που χρωστάνε οι δημότες, αυτά που χρωστάει ο δήμος είναι η απεικόνιση του συνόλου της οικονομικής του δραστηριότητας», επισημαίνει ο κ. Παπαδουράκης.

Ο προϋπολογισμός όπως ξεκαθαρίζει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών δεν είναι ελλειμματικός.
Βέβαια σε λίγες ημέρες μέσω της ιστοσελίδας του δήμου Ρεθύμνου θα μπορεί να ενημερώνεται σχετικά για τον προϋπολογισμό και ο δημότης.
"Θα είναι στο site του δήμου σε δέκα ημέρες περίπου μετά την έγκριση της περιφέρειας και θα μπορεί ο κάθε δημότης να δει τι ακριβώς έχει ο προϋπολογισμός του δήμου. Επίσης μπαίνει μια διαδικασία στην οικονομική υπηρεσία, να παρακολουθείτε και να δίνονται σχετικές αναφορές τουλάχιστον τέσσερις φορές τον χρόνο, η πορεία του προϋπολογισμού και ως προς τα έσοδα και ως προς τα έξοδα", σημείωσε ο αντιδήμαρχος Ρεθύμνου, Τάσος Παπαδουράκης.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις από την πλευρά της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του οργάνου, όπου τα μέλη της καταψήφισαν τον προϋπολογισμό χαρακτηρίζοντάς τον διαχειριστικό και μη αναπτυξιακό.

Ο αντιδήμαρχος Ρεθύμνου έδωσε την δική του απάντηση πάνω σε αυτό λέγοντας πως «Είναι μια συγκεκριμένη άποψη που η αντιπολίτευση έχει ότι δεν πρέπει να ψηφίζει προϋπολογισμό. Ένα τμήμα της αντιπολίτευσης τον ψήφισε ένα άλλο όχι. Συγκεκριμένα στοιχεία δεν ειπώθηκαν, εμείς είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε συζήτηση ».
 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία