Αλαλούμ στις ΔΟΥ για το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης

Εκτύπωση

Αλαλούμ στις ΔΟΥ για το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης

Δείτε το θέμα
         τηλεοπτικά


30/12/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Η καταβολή του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης είναι σαφώς μια οικονομική ανάσα για όσους βέβαια πολίτες το δικαιούνται.
Και επειδή καθημερινά προσέρχονται εκατοντάδες πολίτες στις Δ.Ο.Υ. για να ενημερωθούν για το ποιοι το δικαιούνται, πόσα είναι τα χρήματα και  το όριο που μπορεί να πάρει κάποιος, πλέον από τις 23 του μήνα το υπουργείο οικονομικών έστειλε νέα εγκύκλιο στις Δ.Ο.Υ. για να ενημερώσει όσους πολίτες  προσέρχονται στις εφορίες και ρωτάνε την διαδικασία που θα πρέπει να κάνουν για να πάρουν το πολυπόθητο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης.  
«Η εφορία προς το παρόν ... (σύμφωνα με την προϊσταμένη Δ.Ο.Υ. Ρεθύμνου Μαρία Πασπαράκη-Σιούτη)... δεν έχει κάποια ανάμειξη, εφόσον ο φορολογούμενος έχει υποβάλλει την δήλωσή του σωστά. Το υπουργείο Οικονομικών θα στείλει στον κάθε φορολογούμενο ένα ειδοποιητήριο, ότι τα χρήματα αυτά του επιδόματος έχουν μπει στον λογαριασμό που έχει δώσει στην δήλωση που έχει υποβάλλει».

Όσοι φορολογούμενοι ήταν υποχρεωμένοι  είτε να υποβάλλουν δήλωση στην εφορία και δεν το έκαναν είτε έχουν κάνει κάποιο λάθος στην δήλωση και πρέπει να την υποβάλλουν ξανά, σε νέα ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζεται πως μπορεί να υποβάλλει δήλωση ο φορολογούμενος μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου του 2010 στις κατά τόπους Δ.Ο.Υ. χωρίς να του επιβληθεί πρόστιμο.

Στη συνέχεια θα σταλεί στον φορολογούμενο η ειδοποίηση από το αρμόδιο υπουργείο με το ποσό που πρέπει να πάρει.
«Για κάθε πληροφορία εφόσον έχει έρθει η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών ο κάθε πολίτης μπορεί να έρχεται στην εφορία Ρεθύμνου και συγκεκριμένα στο τμήμα εισοδήματος που είναι αρμόδιο για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος. Σε γενικές γραμμές για να ξέρουν οι φορολογούμενοι, το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης το δικαιούνται όσοι έχουν εισόδημα από Ζ και από ΣΤ πηγή, δηλαδή πρέπει να είναι μισθωτοί ή αγρότες. Δεν μπορεί να το πάρει ένας επαγγελματίας που έχει εισόδημα από μίσθωμα», επισημαίνει η κ. Πασπαράκη.

Σύμφωνα και με την προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ. Ρεθύμνου μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει κανείς στο νομό  το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης που να υπενθυμίσουμε ότι κυμαίνεται από 300 έως 1.300 ευρώ.
Για περισσότερες πληροφορίες ο  κάθε φορολογούμενος μπορεί είτε να περάσει από την Δ.Ο.Υ. Ρεθύμνου είτε να πάρει τηλέφωνο στο 28310-54859 στο τμήμα εισοδήματος της εφορίας.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία