Έργο ολοκληρωμένων παρεμβάσεων σε 22 σχολεία του δήμου

Εκτύπωση

Έργο ολοκληρωμένων παρεμβάσεων σε 22 σχολεία του δήμου

  • O Αντιδήμαρχος στον "Μελωδία FM" 102,7

29/12/09

Μέσα στο 2010, 22 σχολικές μονάδες του δήμου Ρεθύμνου θα αποκτήσουν μια πιο ανθρώπινη όψη, από αυτή που παρουσιάζουν σήμερα και βέβαια καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης για μαθητές και καθηγητές.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ρεθύμνου, Ματθαίο Τσιμπισκάκη, ο οποίος μίλησε σήμερα σχετικώς στο "Πρωινό Δελτίο" του Μελωδία 102,7 FM, ο Οργανισμός
ο Αντιδήμαρχος
κ. Ματθ. Τσιμπισκάκης
Σχολικών Κτιρίων χρηματοδότησε τον μητροπολιτικό δήμο με ένα εκατομμύριο 532 χιλιάδες ευρώ για να γίνουν οι παρεμβάσεις αυτές.
«Το έργο των ολοκληρωμένων παρεμβάσεων στα σχολεία της πόλης, είναι ένα έργο που χρηματοδοτήθηκε από τον  ΟΣΚ , μετά από μια συστηματική, λεπτομερή και τεκμηριωμένη ανάλυση των προβλημάτων των σχολείων του δήμου Ρεθύμνου. Αυτή τη στιγμή εκπονείται η μελέτη, αισιοδοξούμε μέσα στο 2009 να βγει και αυτό το έργο στον «αέρα» και μέσα στο 2010 να έχει υλοποιηθεί και να εισπράξει η μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα αρκετά οφέλη».

Την ίδια ώρα η τεχνική υπηρεσία του δήμου εκπονεί μια ακόμα μελέτη, η οποία θα δημοπρατηθεί πιθανότατα τον Μάρτιο και αφορά σε επιμέρους εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο των σχολικών μονάδων.
«Όλα αυτά συνδυάζονται και με μια επιπλέον μελέτη που αυτή τη στιγμή εκπονεί η τεχνική υπηρεσία του δήμου και θα βγει μέσα στον Μάρτιο του 2010, που αφορά τους περιβάλλοντες χώρους των σχολείων, ούτως ώστε να μην έχουμε μόνο βελτίωση των συνθηκών μέσα στα σχολεία αλλά να έχουμε και μια δυνατότητα βελτίωσης των συνθηκών και έξω από τα σχολεία που αφορά πεζοδρόμια, δενδροφύτευση, ασφαλείς οδεύσεις των παιδιών από τις συνοικίες στα σχολεία μέσω διαβάσεων και έτσι θα έχουμε μια ολοκληρωμένη απάντηση στα προβλήματα που αφορούν στην εκπαίδευση στα σχολεία του δήμου», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Ματθαίος Τσιμπισκάκης.

Σημειώνεται πως οι 22 σχολικές μονάδες στις οποίες θα γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα σεισμικότητας.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο ο οργανισμός σχολικών κτιρίων είχε εγκρίνει μια ακόμα γενναία χρηματοδότηση  για τη συντήρηση και την αντισεισμική θωράκιση των σχολικών μονάδων του δήμου Ρεθύμνου.
Πιο συγκεκριμένα ο Ο.Σ.Κ. είχε εγκρίνει χρηματοδότηση περίπου 1,5 εκατομμυρίων ευρώ ως έκτακτη επιχορήγηση στο μητροπολιτικό δήμο του νομού, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες και κυρίως η ασφάλεια των παιδιών που φοιτούν σε ετοιμόρροπα σχολικά συγκροτήματα.

Μ.Κ. 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία