Υπουργείο Πολιτισμού για το Αρχαιολογικό Μουσείο: Εμπλοκή στο ζήτημα της παραχώρησης.

Εκτύπωση


Ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Παύλος
Γερουλάνος από το βήμα της Βουλής
Υπουργείο Πολιτισμού για το Αρχαιολογικό Μουσείο:
"Εμπλοκή στο ζήτημα της παραχώρησης ".

28/12/09

Η Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη έλαβε απάντηση από τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο στην από 17 - 11- 2009 ερώτηση της στη Βουλή για το θέμα ανέγερσης του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στην πόλη του Ρεθύμνου.

Για άλλη μια φορά, με την υπογραφή Υπουργού της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, κατά την κ. Κεφαλογιάννη, αποδεικνύεται η τακτική, την οποία ακολούθησε η ηγεσία του Δήμου Ρεθύμνου, προκειμένου να κωλυσιεργήσει τις διαδικασίες για κάθε μεγάλο έργο, το οποίο σχεδίασε για την πόλη μας η προηγούμενη Κυβέρνηση.

Ο κ. Υπουργός στην απάντηση του αναφέρει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνου για παραχώρηση της έκτασης δυτικά του Δικαστικού Μεγάρου, όπου σήμερα στεγάζεται το ΚΤΕΛ Ρεθύμνου και επισημαίνει, ότι έχει προκύψει εμπλοκή στο ζήτημα της παραχώρησης, λόγω του αδιευκρίνιστου ιδιοκτησιακού καθεστώτος!

Το συγκεκριμένο οικόπεδο, σύμφωνα με τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Γερουλάνο, δεν είναι ξεκάθαρο αν ανήκει στο Δήμο Ρεθύμνου ή στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τονίζει, ότι απαιτείται αυτό να διευκρινιστεί απολύτως!
Επί της ουσίας ο κ. Υπουργός Πολιτισμού επιβεβαιώνει, ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση είχε σχεδιάσει το μεγάλο αυτό έργο και διαπιστώνει πρόβλημα στο θέμα παραχώρησης του οικοπέδου, που ζητήθηκε να εξασφαλιστεί, ώστε να ανεγερθεί το νέο Μουσείο!

Η κ. Κεφαλογιάννη μετά τα νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για την τακτική που ακολουθείται από το Δήμο Ρεθύμνου ως προς τα μεγάλα έργα της πόλης, δηλώνει για ακόμα μία φορά, ότι είναι απαράδεκτο να κυριαρχούν κομματικές σκοπιμότητες στον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων ανάπτυξης και προοπτικής του νομού.

Σε ό,τι την αφορά, η Βουλευτής του νομού μας, θα συνεχίσει να εργάζεται μεθοδικά τόσο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που εν γνώσει τους προκάλεσαν τοπικοί παράγοντες, όσο και για την υλοποίηση των έργων, που η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σχεδίασε για το Νομό και απαιτείται να υλοποιηθούν.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 27 Μάι 2018

Αρθρογραφία