Γεωμετρικά φθίνουσα πορεία παρουσιάζουν οι εμβολιασμοί

Εκτύπωση

Γεωμετρικά φθίνουσα πορεία παρουσιάζουν οι εμβολιασμοί

  • Μείωση παρουσιάζουν και τα κρούσματα του ιού της νέας γρίπης
  • «Εξοπλίστηκε» με δυο νέες νοσηλεύτριες η μαιευτική κλινική του γενικού νοσοκομείου

29/12/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Ελάχιστοι είναι πλέον οι πολίτες που προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα του νομού για να κάνουν το εμβόλιο κατά του ιού της νέας γρίπης. Σύμφωνα και τον διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος στο νομό οι εμβολιασμοί παρουσιάζουν μια γεωμετρικά φθίνουσα πορεία.
Με την έναρξη λειτουργίας των εμβολιαστικών κέντρων καθημερινά προσέρχονταν σε αυτά πάνω από 100 πολίτες ενώ σήμερα και συγκεκριμένα τις τρεις τελευταίες ημέρες ο αριθμός αυτός δεν ξεπερνάει τους δέκα.

«Μέχρι τώρα βέβαια-σημείωσε ο κ. Ξεξάκης- έχουμε κάνει 4.638 εμβόλια σε όλο το νομό εκ των οποίων 2.443 στο νοσοκομείο, 1.445 στα κέντρα υγείας και 750 έγιναν στην διεύθυνση υγείας της νομαρχίας. Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται, είναι σε φθίνουσα πορεία, πιστεύω ότι όσοι ήθελαν να το κάνουν, το έκαναν».

Την ίδια ώρα μείωση παρουσιάζουν και τα κρούσματα του ιού της νέας γρίπης στο νομό ενώ να υπενθυμίζουμε ότι μέχρι και σήμερα κανείς ασθενής δεν έχει νοσηλευτεί στην μονάδα εντατικής θεραπείας του γενικού νοσοκομείου.
Σε κάθε περίπτωση για όποιον πολίτη επιθυμεί να εμβολιαστεί υπάρχει επάρκεια εμβολίων στα εμβολιαστικά κέντρα του νομού.

Προσελήφθησαν χθες δυο νοσηλεύτριες μαίες

Εν τω μεταξύ μετά την τοποθέτηση τεσσάρων νέων νοσηλευτριών στην μονάδα εντατικής θεραπείας του γενικού νοσοκομείου, χθες προσελήφθησαν δυο ακόμα νοσηλεύτριες για την μαιευτική κλινική του νοσηλευτικού ιδρύματος.  
«Υπάρχει σε εξέλιξη η διαδικασία για την πρόσληψη 15 γιατρών, η οποία είναι χρονοβόρα και σε βάθος χρόνου.
Πιστεύω ότι μέχρι τέλη Ιανουαρίου  θα έχουμε πρόσληψη κάποιου γιατρού είτε νευρολόγου είτε παθολόγου και στη συνέχεια θα έχουμε τις επόμενες προσλήψεις.
Αυτοί οι γιατροί είναι όλοι παλιοί, μετά τις εκλογές δεν έχει γίνει καμία προκήρυξη νέου γιατρού, δεν έχει εγκριθεί δηλαδή από το υπουργείο νέος αριθμός γιατρών. Ευελπιστούμε ότι με τον νέο χρόνο όπως έχει υποσχεθεί και η υπουργός υγείας θα έχουμε και γιατρούς και ιδιαίτερα νοσηλευτικό προσωπικό
», ανέφερε ο διοικητής του γενικού νοσοκομείου, Γιώργος Ξεξάκης.

Για το θέμα της πολύπαθης νέας πτέρυγας του γενικού νοσοκομείου, ο διοικητής του ιδρύματος δεν έχει καμία επίσημη ανακοίνωση για την διακοπή των εργασιών από πλευράς της ΔΕΠΑΝΟΜ.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Παρασκευή, 23 Μάρ 2018

Αρθρογραφία