Συνεργασία του Κ.Σ.Π με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος

Εκτύπωση


Φωτο: ο Νομάρχης Ρεθύμνου κ. Παπαδάκης Γιώργος
(αριστερά) με τον Πρόεδρο της Λέσχης
Αρχιμαγείρων Ελλάδας, κο Μίλτο Καρούμπα.
Συνεργασία του Κ.Σ.Π με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος

 

  • ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ Κο ΜΑΜΑΛΑΚΗ ΗΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
  • Στην Αθήνα συνάντησε την Τετάρτη 23/12 ο κος Παπαδάκης Γιώργος, Νομάρχης Ρεθύμνου και Πρόεδρος του Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας, τον κο Μαμαλάκη Ηλία, συγγραφέα και δημοσιογράφο, και τον κο Καρούμπα Μίλτο, Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας.

28/12/09

Τον κο Μαμαλάκη Ηλία, συγγραφέα και δημοσιογράφο, συνάντησε το πρωί της Τετάρτης 23/12 ο κος Παπαδάκης, όπου είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την πρωτοβουλία των τεσσάρων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων της Κρήτης για την προβολή της Κρητικής Διατροφής και των τοπικών προϊόντων.

Με τον κο Μαμαλάκη συζητήθηκαν οι κυρίαρχες προκλήσεις του εγχειρήματος, αναφορικά στην προβολή αλλά και την πιστοποίηση των επιχειρήσεων που προσφέρουν Κρητική Κουζίνα, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην σημασία ανάπτυξης γαστρονομικού τουρισμού, ενίσχυσης των ιδιαίτερων τοπικών προϊόντων της Κρήτης καθώς και της αντιμετώπισης της παιδικής παχυσαρκίας που είναι αποτέλεσμα της απομάκρυνσης από το παραδοσιακό διατροφικό πρότυπο.

Ο κος Μαμαλάκης δήλωσε διατεθειμένος να στηρίξει την πολλά υποσχόμενη προσπάθεια των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων με τις γνώσεις και την εμπειρία του ενώ οι τρόποι με τους οποίους θα μπορέσει να συνεισφέρει θα συζητηθούν με λεπτομέρεια μελλοντικά. 

Το ίδιο απόγευμα ο κος Παπαδάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, κο Καρούμπα Μίλτο, για να διερευνήσει τις προοπτικές συνεργασίας των δύο φορέων για την πιο συντονισμένη και αποτελεσματική προβολή και ανάδειξη της Κρητικής Διατροφής και Γαστρονομίας.
Ο κος Καρούμπας παρουσίασε το σοβαρό έργο της Λέσχης και μετά από συγκεκριμένες προτάσεις του κου Παπαδάκη, συζητήθηκαν οι προοπτικές για συνεργασία σε επίπεδο μεταφοράς τεχνογνωσίας, διοργάνωσης γαστρονομικών εκδηλώσεων, υλοποίησης προγραμμάτων για την εξειδίκευση μαγείρων και Σεφ στην Κρητική Κουζίνα, αλλά και την ένταξή της στα ήδη υπάρχοντα προγράμματα κατάρτισης των επαγγελματιών του κλάδου.

Η συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς αποτελεί το ανώτερο επαγγελματικό όργανο του κλάδου και θα έχει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στην υιοθέτηση της γαστρονομίας και των προϊόντων της Κρήτης στο χώρο της εστίασης και του τουρισμού.
Να σημειωθεί ότι η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας συμμετέχει στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία "ΕΣΤΙΑ", πρωτοβουλία ελληνικών φορέων που ασχολούνται με την διατροφή, η οποία έχει σαν στόχο την προώθηση και προβολή της παραδοσιακής ελληνικής γαστρονομίας, και συνάδει απόλυτα με την δράση του Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 21 Μάι 2018

Αρθρογραφία