Παραλαβή - παράδοση στην ηγεσία της Γενικής Περιφέρειας Κρήτης

Εκτύπωση

Παραλαβή - παράδοση στην ηγεσία της Γενικής Περιφέρειας Κρήτης

24/12/09

Τους άξονες της πολιτικής που θα ακολουθήσει η Περιφέρεια Κρήτης ανακοίνωσε σήμερα κατά την διάρκεια της επίσημης τελετής Παράδοσης ? Παραλαβής, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Αθανάσιος Καρούντος.  

Ο κ. Καρούντζος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι:
«η κατεύθυνση η δική μου θα είναι , αγαστή συνεργασία με όλους για να πετύχουμε τον σκοπό μας. Και σκοπός είναι να μπει ακόμη ένα λιθαράκι επάνω , να λυθούν προβλήματα και να αφουγκρασθούμε σε όλα τα βήματά του τον ίδιο τον λαό. Τον Κρητικό λαό.
Για τον λόγο  αυτό, το γραφείο μου θα είναι ανοιχτό, θα έχουμε συνεργασία με όλες τις πλευρές, και πιστεύω ότι θα λύσουμε αρκετά προβλήματα
».

Αναφερόμενος στους υπαλλήλους της Περιφέρειας, τόνισε:
«Ειδικά για τους υπαλλήλους της Περιφέρειας θα είμαι κοντά τους. Αλλά με αξιοσύνη, με συνεργατικότητα και με ζητήματα που θα έχουν σκοπό μόνον να δίνουν λύσεις. Η βούληση της Κυβέρνησης είναι να υπηρετήσουμε όλη αυτήν την διαδικασία σε μια διαδικασία διαλόγου. Εύχομαι στους εργαζόμενους της Περιφέρειας Καλή δουλειά και πιστεύω ότι θα τα πάμε καλά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας. Μας περιμένει πολύ δουλειά την επόμενη περίοδο, διότι τα προβλήματα τρέχουν και χρειάζονται λύσεις».

Κατά την διάρκεια της τελετής Παράδοσης- Παραλαβής ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Σεραφείμ Τσόκας έκανε ένα απολογισμό του έργου του στα 5,5, χρόνια της θητείας του στην Κρήτη και στην συνέχεια ευχήθηκε στον κ. Καρούντζο  δύναμη και Καλή επιτυχία στο έργο του.
Στην τελετή Παράδοσης Παραλαβής παρευρέθησαν βουλευτές από όλη την Κρήτη, όλοι οι Νομάρχες, Δήμαρχοι και Κοινοτάρχες καθώς και εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών.

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Αθανάσιος Καρούντζος στην ομιλία του ανέφερε:
" Είναι ένα μάθημα για μας τους πολιτικούς και θα πω κάτι: ότι η ζωή κύκλους κάνει. Όλα έχουν αρχή , έχουν και τέλος και μετά μπορεί και να ξαναρχίζουν. Θέλω να ευχαριστήσω τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και το υπουργικό συμβούλιο που με επέλεξαν σε αυτήν την θέση. Μια θέση νευραλγική, που αφορά την ανάπτυξη της Μεγαλονήσου και που η κατεύθυνση η δική μου θα είναι , αγαστή συνεργασία με όλους για να πετύχουμε τον σκοπό μας. Και ο σκοπός είναι να μπει ακόμη ένα λιθαράκι επάνω , να λυθούν προβλήματα και να αφουγκρασθούμε σε όλα τα βήματά του τον ίδιο τον λαό.
Τον Κρητικό λαό.
Για τον λόγο αυτό, το γραφείο μου θα είναι ανοιχτό, θα έχουμε συνεργασία με όλες τις πλευρές, και πιστεύω ότι θα λύσουμε αρκετά προβλήματα. Είμαι αισιόδοξος, γνωρίζω την ανθρωπογεωγραφία της Μεγαλονήσου, και νομίζω ότι με συνεργαστικότητα, συναποφασιστικότητα και με ελπίδα, γιατί το όνειρο πάντα χρειάζεται και μια ελπίδα, θα το κατακτήσουμε. 
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι άμεσοι συνεργάτες μου θα είναι οι υπάλληλοι της Περιφέρειας τους οποίους τους καλώ σε μια αγαστή συνεργασία με όλους τους εκπροσώπους, που οι εκπρόσωποι του λαού είτε είναι βουλευτές, είτε είναι Νομάρχες είτε είναι Δήμαρχοι χρήζουν σεβασμού και χρήζουν συνεργατικότητας. Αυτό είναι μία πάρα πολύ βασική κατ
O νέος Περιφερειάρχης με τον Νομάρχη Ρεθύμνου σε στιγμιότυπο
της περασμένης εβδομάδας
εύθυνση που θεωρώ χρέος μου να την τονίσω από την πρώτη μέρα σήμερα. Η συνεργασία μου με τους εκπροσώπους της εκκλησίας θα είναι δεδομένη, η συνεργασία μου με όλες τις αρχές του Ελληνικού Κράτους θα είναι δεδομένη και η στήριξή μου επίσης.
Κλείνω αυτό το κεφάλαιο για να δώσω το στίγμα σε δύο τρεις άξονες που ανέφερα προηγουμένως διότι λένε στον τόπο μας ότι οι καλοί λογαριασμοί κάνουν και τους καλούς φίλους. Και νομίζω θα γίνουμε περισσότερο φίλοι και συνεργάτες σε όλες τις πλευρές.
Είχα την τύχη πάλι να διοικήσω την Περιφέρεια Κρήτης, ο κάθε Γενικός δίνει το στίγμα του, εκείνη η εποχή έκλισε, τώρα ανοίγει μια άλλη εποχή. Είμαι υπέρ της συνέχειας του Ελληνικού Κράτους και να μην ρίχνουμε συνέχεια το ανάθεμα στο παρελθόν. Με αυτήν λοιπόν την λογική, με ενδιαφέρει το μέλλον και η λύση των προβλημάτων.
Ο κ. Τσόκας έδωσε το στίγμα του. Θα κριθεί από την κοινωνία.
Ο Καρούντζος που ήταν παλιά, έδωσε το στίγμα του , κρίθηκε από την κοινωνία.
Η αύρα των καλών εντυπώσεων στην κοινωνία της Κρήτης του Καριούντζου, έφερε τον Καρούντζο πάλι. Και η αύρα του κάθε πολιτικού τον ακολουθεί μια ζωή. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άλλες φάσεις, σε άλλα επίπεδα. Το θέμα είναι να φύγουμε - και έχουμε χρέος ως πολιτικοί - θετική αύρα στην κοινωνία. Και γι αυτήν την αύρα θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες και τον απλό Κρητικό που με τις δικές του προσπάθειες την έστειλε.
Επομένως θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Τσόκα για την πλήρη ενημέρωση που μου έκανε σε όλα τα θέματα , θέλω να του πω ότι δεν σταματάει ούτε η ζωή ούτε η πολιτική. Όποιος έχει μεράκι ουσιαστικό για την πολιτική δεν σταματάει ποτέ. Θέλω να ευχηθώ καλή σταδιοδρομία στον κ. Τσόκα σε ότι αποφασίσει στην ζωή του από δω και πέρα και είναι δεδομένο ότι για οτιδήποτε , το γραφείο μου είναι ανοιχτό για τυχόν θέματα ενημέρωσης και συνεργασίας.
Θα ήθελα να πω ότι ειδικά για τους υπαλλήλους της Περιφέρειας θα είμαι κοντά τους.
Αλλά με αξιοσύνη, με συνεργατικότητα και με ζητήματα που θα έχουν σκοπό μόνον να δίνουν λύσεις. Η βούληση της Κυβέρνησης είναι να υπηρετήσουμε όλη αυτήν την διαδικασία σε μια διαδικασία διαλόγου.
Εύχομαι στους εργαζόμενους της Περιφέρειας Καλή δουλειά και πιστεύω ότι θα τα πάμε καλά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας και πιστεύω ότι θα τα πάμε καλά. Μας περιμένει πολύ δουλειά την επόμενη περίοδο, διότι τα προβλήματα τρέχουν και χρειάζονται λύσεις
" .

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Αθανάσιος Καρούντζος σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους ανέφερε:
"Η ζωή κύκλους κάνει. Είναι μεγάλη τιμή για μένα που μου ανέθεσε ο Πρωθυπουργός της χώρας και το υπουργικό Συμβούλιο να υπηρετήσω ξανά την Περιφέρεια Κρήτης.
Είναι μεγάλη τιμή για μένα που θα υπηρετήσω έναν τόπο με σημαντικά προβλήματα αλλά και σε πορεία ανάπτυξης θα έλεγα θετική. Γιατί αυτός ο κόσμος έχει μάθει να δουλεύει, να προσφέρει και να νοιάζεται για τον τόπο του.
Αυτό που με συγκινεί είναι ότι παραλαμβάνω την Περιφέρεια από έναν άνθρωπο που έβαλε την σφραγίδα του, γιατί το κράτος έχει συνέχεια και οφείλουμε να κοιτάμε το μέλλον. Μας περιμένει πάρα πολύ δουλειά . Θέλω να ευχηθώ στον κ. Τσόκα σε οποιοδήποτε ξεκίνημα του, ότι καλύτερο . Προσωπικά ανανεώθηκα σε αυτά τα πεντέμισυ χρόνια που έλειπα σε πάρα πολλά ζητήματα και νομίζω ότι οι πολιτικοί, καλό είναι να έχουν πάντα στο μυαλό τους ότι πάντα υπάρχει η αρχή, υπάρχει και το τέλος.

Ευχαριστώ πάρα πολύ και θέλω να περάσω ένα μήνυμα προς όλες τις πλευρές, ενότητας, συνεργασίας με τους βουλευτές όλων των κομμάτων, με τους Νομάρχες, και τους Δημάρχους όλων των αποχρώσεων. Τα προβλήματα είναι κοινά και επάνω σε κοινές λύσεις θα πρέπει να δουλέψουμε όλοι".
Στην συνέχεια ο κ. Καρούντζος ευχήθηκε προς όλους Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένο τον Καινούργιο Χρόνο.

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας  κ. Σεραφείμ Τσόκας δήλωσε:
"Σήμερα γίνεται η επίσημη τελετή Παράδοσης - Παραλαβής και είμαι πραγματικά ευτυχής που παραδίδω στον Θανάση τον Καρούντζο. Έναν άνθρωπο ο οποίος έχει ξαναπεράσει από δω και έχει αποδείξει ότι μπορεί, θέλει και νοιάζεται. Άρα λοιπόν είναι ευτυχής συγκυρία που μπορώ και παραδίδω σ αυτόν. Συνέχισα το έργο μου από εκεί που το άφησε ο Θανάσης, και θεωρώ ότι και εκείνος θα ξεκινήσει το ταξίδι του από κει που σταματάει το δικό μου ταξίδι προς χάριν της προόδου και της ανάπτυξης του νησιού.
Θεωρώ ότι είμαι πλήρης. Αυτό το ταξίδι ήταν πλούσιο. Είχε από όλα. Και όπως κάθε ταξίδι είχε και τις ευκολίες και τις δυσκολίες. Απλώς το μυαλό του ανθρώπου έχει μια τάση να απομονώνει τις δυσκολίες και να θυμάται τα εύκολα και τα ευχάριστα.
Και με αφορμή την ημέρα που πραγματοποιείται η τελετή , παραμονή Χριστουγέννων, να σας ευχηθώ « Χρόνια Πολλά, Καλές γιορτές και Ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος. "

 


« επιστροφή στη κατηγορία Κρήτη

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 24 Μάι 2018

Αρθρογραφία